Xiaomi testează Device Control, o aplicație de PC pentru controlul telefoanelor cu Android

26.08.2020
Xiaomi testează Device Control, o aplicație de PC pentru controlul telefoanelor cu Android

Xiaomi a început testarea unei aplicații de PC numită Device Control, care pare să fie foarte similară cu ceea ce oferă și Samsung prin aplicația Your Phone de la Microsoft sau Huawei Share. Aceasta permite controlul dispozitivului mobil de pe computerul personal, însă este momentan disponibilă doar pentru utilizatorii din China și doar pentru cei care folosesc cel mai recent dispozitiv de top al companiei: Xiaomi Mi 10 Ultra, care rulează sistemul de operare MIUI 12 beta.

Xiaomi dezvoltă Device Control, o alternativă la Your Phone și Huawei Share

Xiaomi Device Control beneficiază de posibilitatea de a afișa ecranul telefonului direct pe ecranul computerului, putând astfel folosi toate funcțiile sale cu un mouse și tastatură. Această conexiune se face wireless, iar copierea de fișiere de pe un dispozitiv pe altul se face prin drag & drop. Aceste capabilități nu sunt tocmai noi. În ultimii doi ani, Samsung și Huawei au adus în prim plan funcții similare, însă în cazul Huawei, cel puțin, acestea sunt disponibile doar între dispozitivele companiei.

Samsung are o soluție relativ universală, folosind aplicația Your Phone a celor de la Microsoft, însă nu sunt și alte telefoane care beneficiază încă de toate aceste funcții pe platforma Windows 10.

xiaomi device control

Se pare că și Xiaomi adoptă o strategie similară cu cea de la Huawei. Mi 10 Ultra și laptop-ul Mi Notebook Pro 15 2020 sunt momentan singurele dispozitive compatibile cu Xiaomi Device Control. Aplicația ar trebui să fie lansată în variantă finală cândva în luna octombrie, când probabil că și MIUI 12 va primi un update care să integreze funcționalitatea pe mai multe dispozitive într-o variantă stabilă.

De ce este utilă o astfel de funcționalitate? Transferul de documente este mult mai convenabil în primul rând, între dispozitive, dar cel mai important este accesul la aplicațiile de mobil și platforme care nu se regăsesc pe PC direct pe ecranul computerului.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult