Xiaomi va înlocui MIUI cu MiOS, confirmă o nouă sursă

Xiaomi va înlocui MIUI cu MiOS, confirmă o nouă sursă

Xiaomi probabil își va înlocui skin-ul de Android MIUI cu o nouă interfață. La 13 ani după ce producătorul chinez de smartphone-uri a lansat prima versiune MIUI, un leaker a confirmat că Xiaomi va anunța noul MiOS. În prezent, nu este clar dacă MiOS va fi un nou sistem de operare bazat pe Android, precum HarmonyOS de la Huawei, sau dacă va fi un skin la fel ca MIUI-ul actual, OxygenOS, ColorOS sau Funtouch OS.

Leakerul Digital Chat Station susține într-o postare pe Weibo că Xiaomi a decis că MIUI 14 va fi „ultima versiune oficială majoră” a MIUI. El continuă spunând că singurul neajuns al popularului skin de Android au fost efectele de animație. Xiaomi a introdus pentru prima dată MIUI în august 2010, iar compania a lansat 14 versiuni majore ale sistemului de operare de atunci și până în prezent.

Producătorul chinez nu a anunțat până acum niciun plan pentru un nou sistem de operare, dar în august alt leaker a postat o captură de ecran în care se arată că domeniul web „mios.cn” și marca MiOS au fost emise către Xiaomi. La momentul respectiv, utilizatorul a speculat că „sistemul de operare foarte customizat dezvoltat de Xiaomi” ar putea fi pe drum, transmite Gadgets 360.

Nu este încă clar dacă Xiaomi intenționează să lanseze propriul sistem de operare de sine stătător bazat pe Android Open Source Project (AOSP) — la fel cum a făcut Huawei cu lansarea HarmonyOS — sau dacă presupusul MiOS va fi lansat tot ca un skin de software peste Android-ul lui Google, care este oferit producătorilor împreună cu serviciile Google.

Chiar dacă MiOS este o versiune regândită a skin-ului Android al Xiaomi, un rebranding ar putea ajuta compania să se dezbare de percepția că MIUI are incorporate reclame. Skin-ul lui Xiaomi nu mai afișează reclame sau alte promovări de câțiva ani, dar unii clienți încă asociază software-ul cu reclamele.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News