Android 14 a fost lansat oficial și poate fi descărcat chiar azi pe telefoanele Pixel

Android 14 a fost lansat oficial și poate fi descărcat chiar azi pe telefoanele Pixel

Google a lansat Android 14, cea mai recentă versiune a sistemului de operare Android. Noua versiune este disponibilă de astăzi pe telefoanele Pixel — de la Pixel 4A 5G până la recentul lansat Pixel 8 — iar telefoanele de la producători precum Samsung, Nothing, OnePlus și alții o vor primi „în cursul acestui an”. Actualizarea noi funcții de securitate, cum ar fi un suport mai bun pentru parole, protecții de confidențialitate pentru a combate brokerii dubioși de date și o grămadă de actualizări ale interfeței de utilizare și personalizare.

Vedeta funcțiilor noi pe care le aduce Android 14 va fi, pentru majoritatea utilizatorilor, noi posibilități de personalizare ale ecranului de blocare — care, în treacăt fie spus, pare a fi modul în care Google recuperează handicapul cu care a rămas în spatele iOS-ului 16. Va exista o paletă largă de ceasuri în diferite stiluri și formate și, în stil caracteristic Google, un generator de fundaluri cu inteligență artificială. Da, veți putea genera imagini folosind A.I. direct din telefon, fără a mai apela la soluții third-party. Din păcate, această funcție va fi disponibilă doar pe Pixel 8 și 8 Pro la lansare, dar videoul de prezentare merită urmărit în sine, indiferent de cine are acces la funcție:

Există și opțiunea nouă de temă monocromă pentru toți cei cărora le repugnă jocul de culori pe car îl implică designul de tip Material You.

Printre noutăți se mai numără un indicator de încărcare a bateriei diferit în status bar și posibilitatea de a seta LED-ul ecranului și al camerei să clipocească în semn de indicare a unei notificări. Există și suport pentru imagini Ultra HDR, un depozit de date partajabile Health Connect pentru aplicațiile de fitness, care ar trebui să funcționeze la fel ca Apple Health și, în sfârșit, funcția de a folosi telefonul pe post de webcam.

VIDEO

Urmărește Go4IT.ro pe Google News