Xobni – un addon de business pentru utilizatorii de Outlook

26.03.2009
Xobni - un addon de business pentru utilizatorii de Outlook

În mediul de business, incluzând aici orice calculator de office cu un cont de e-mail configurat, Microsoft Outlook este unul dintre cei mai folosiţi clienţi de e-mail. Alternative există, chiar gratuite, însă Outlook este un program suficient de solid şi de bine pus la punct pentru a se menţine tare pe poziţii. Dovadă a popularităţii acestui program stau şi numeroasele addon-uri (numite şi extensii ori plugin-uri) care există pentru el. Un astfel de addon, mai puţin cunoscut dar cu potenţial mare, este şi Xobni.

Xobni download şi instalare

Ca orice addon, Xobni este un fişier executabil ce se descarcă de pe Internet şi se instalează ca un program obişnuit. Îl poţi descărca de pe go4it.ro, de exemplu, apelând cu încredere la butonul de la finalul acestui articol.

Xobni

După ce l-ai instalat, când vei deschide Outlook-ul, vei fi întâmpinat de o mică fereastră care are nevoie de atenţia ta pentru configurarea câtorva opţiuni. Apoi va începe – şi se va termina destul de repede, în funcţie de numărul mesajelor – procesul de indexare. Xobni constă într-o bară verticală plasată în marginea din dreapta a ferestrei.

Căutare în Outlook şi Yahoo

Xobni Una dintre funcţiile importante ale lui Xobni este căutarea, iar cu ajutorul acestei indexări căutarea se realizează practic instantaneu. Însă nu acesta este cel mai important atu al funcţiei de căutare, ci faptul că are în vedere şi conturile de e-mail de la Yahoo.

Opţiunea de căutare în cadrul contului de mail de la Yahoo poate fi activată de la opţiuni. După acea începe procesul de indexare. În acest fel, căutarea va fi foarte rapidă atât pe contul local configurat în Outlook, cât şi pe Yahoo.

Contacte, mesaje şi reţele sociale

Xobni Xobni îşi schimbă conţinutul în funcţie de mesajul pe care îl selectezi. Pentru fiecare e-mail selectat, îţi afişează informaţii legate de persoana care l-a expediat şi de mesajul în sine. De exemplu, Xobni poate să-ţi găsească şi să-ţi afişeze direct în Outlook profilul şi contactele de Linkedin ale celui care a trimis mesajul. Acelaşi lucru este valabil şi pentru alte reţele sociale, precum Facebook.

O secţiune specială este dedicată mesajelor primite de la aceeaşi persoană. Dacă ai selectat un mesaj de la colegul X, în acel box poţi vedea şi alte mail-uri (ordonate cronologic) de la acelaşi coleg. De asemenea, un box mai jos sunt grupate ataşamentele pe care le-ai schimbat cu acea persoană.

Un alt atu al lui Xobni este gruparea mesajelor în stilul Gmail. Toate reply-urile la un mesaj sunt grupate cronologic împreună cu originalul.

Statistici pentru curioşi

Dacă vrei să-ţi faci o idee despre cât de dependent de e-mail eşti, Xobni îţi pune la dispoziţie o serie de date statistice. Printre altele, îţi arată câte mesaje primeşti şi trimiţi într-o anumită perioadă, cu ce contacte corespondezi în mod frecvent sau cât timp trece până răspunzi la un mesaj.

Xobni

Xobni este unul dintre cele mai interesante şi mai utile addon-uri de Outlook pe care le-am testat. Pentru cei care stau toată ziua cu nasul în mail-uri se poate dovedi de un real ajutor. Dacă ar fi să-i reproşez ceva, ar fi faptul că nu include niciun fel de interoperabilitate cu conturile de Gmail respectiv agenda de contacte a acestora.

xobni

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News