Yahoo! Messenger for Android, o aplicaţie de la care vrem mai mult

Yahoo! Messenger for Android, o aplicaţie de la care vrem mai mult

Yahoo! Messenger este în prezent cea mai populară aplicaţie de mesagerie instantanee (IM – Instant Messaging) pentru PC-uri. Nu toată lumea ştie însă că grupul Yahoo! oferă şi posesorilor de smartphone-uri posibilitatea de a comunica gratuit prin intermediul aceleiaşi interfeţe prietenoase.

Există Yahoo! Messenger pentru toate platformele mobile importante (Android, Symbian, iOS, Windows Phone). Am ales să vă prezentăm versiunea de Android datorită popularităţii acestui sistem în ţara noastră.

Versiunea de Yahoo! Messenger pentru Android este gratuită şi poate fi descărcată din Android Market.

Aplicaţia rulează pe orice smartphone cu sistem de operare Android 2.1 sau mai nou, dar pentru a fi sigur că sunt suportate toate funcţiile asigură-te că ai un dispozitiv ce rulează minim Android 2.2.

Ceea ce este de apreciat în primul rând ţine de interfaţa prietenoasă, foarte familiară cu cea a versiunii de pe PC-uri.

Organizarea listei este exact ca pe PC, cu grupurile create acolo. Pe Messenger-ul de Android poţi adăuga contacte noi, dar le poţi include doar în grupurile deja existente, nu ai posibilitatea de a crea grupuri noi.

O altă restricţie este aceea că nu poţi vedea conversaţiile în mai multe ferestre deschise simultan, motivul fiind evident ecranul şi rezoluţia mai mică a acestuia. Pe telefon, conversaţiile se suprapun peste ecranul principal cu lista de prieteni.

Când vine vorba de chat-ul propriu zis, lucrurile stau mult mai bine. Ai la dispoziţie smiley-uri, opţiuni de bază pentru formatarea textului (dimensiune font, stil – bold, italic, underline) şi chiar ataşamente.

Notificările se petrec în timp real, aşa încât nu trebuie să dai refresh pentru a afla cine te-a contactat. Dacă nu vrei să fii văzut sau deranjat, ai posibilitatea să alegi la status modul invizibil, respectiv ocupat (busy, away).

Printre facilităţile extra, utilizatorii vor găsi de folos serviciile de voce şi video gratuite (beta), dar şi cel de expediere SMS-uri. Aceasta din urmă nu include din păcate numerele de România, poţi trimite doar la numere din Statele Unite, Canada, Insulele Filipine, Vietnam, India, Indonezia, Malaezia, Pakistan, Kuwait şi Thailanda.

Pentru activarea video chat-ului şi voice chat-ului, trebuie să instalezi ultima versiune de Yahoo! Messenger Voice and Video Plug-in.

Utilizatorii de Facebook se pot autentifica cu ID-ul şi parola de pe Facebook şi comunica apoi cu prietenii din cea mai mare reţea virtuală.

Revenind la experienţa per ansamblu, trebuie spus că Yahoo! Messenger for Android nu se poate compara cu versiunea pentru sisteme desktop şi laptopuri. Dacă suprapunerea ferestrelor este de înţeles din lipsă de spaţiu (deşi aici ar putea fi introduse ecrane virtuale pe care să le parcurgem prin gesturi „swipe”), lipsa istoricului conversaţiilor nu poate fi trecută cu vederea.

Cât despre bug-uri, printre problemele raportate de utilizatori se numără crash-urile, blocările şi transmiterea de mesaje duplicat.

Cu toate acestea, Yahoo! Messenger for Android este în topul aplicaţiilor gratuite din Android Market, alături de GMail, Skype, Opera Mini şi eBuddy.

eBuddy este o alternativă demnă de luat în seamă şi, mai mult, un concurent serios pentru aplicaţia de IM a celor de la Yahoo!, fiind chiar mai bine cotată de către utilizatori.

Spre deosebire de Yahoo! Messenger for Android, eBuddy suportă autentificarea pe mult mai multe platforme sociale şi de chat: MSN, Facebook, AIM, ICQ, Google Talk sunt doar câteva dintre ele.

Yahoo! Messenger pentru Android poate fi instalat pe telefon, prin SMS, de aici.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News