YouTube activează suportul Picture-in-Picture și în aplicația de iOS

12.07.2022
YouTube activează suportul Picture-in-Picture și în aplicația de iOS

De data aceasta în mod oficial, Google activează suportul Picture-in-Picture în aplicația YouTube pentru iOS, oferind și posesorilor de telefoane și tablete posibilitatea de a urmări clipuri video în timp ce-și folosesc dispozitivul pentru alte activități.

De acum, este de ajuns să pornești YouTube pe telefon și să pornești un video. Atunci când ieși din aplicație, clipul rămâne deschis peste interfața iOS obișnuită. Această fereastră poate fi redimensionată cu pinch-to-zoom, sau poate fi ascunsă, dacă o tragi spre marginea ecranului cu o glisare rapidă. Există butoane de control precum pauză și next afișate deasupra clipului, cât și un buton care te întoarce la redarea în mod fullscreen.

Pentru a activa/dezactiva suportul PiP în aplicația YouTube este de ajuns să vizitezi meniul Settings > General, unde bifezi opțiunea Picture-in-picture. Dacă lași PiP dezactivat, vei putea folosi în continuare redarea în fundal, spre exemplu pentru ascultarea de muzică.

Cu modul Picture-in-Picture activat poți viziona clipuri YouTube într-un mini player ușor de mutat oriunde pe ecran, în timp ce interacționezi cu interfața altor aplicații active pe ecran. Pentru a evita activarea neintenționată a modului PiP va trebui să oprești clipul aflat în redare înainte de a părăsi aplicația YouTube.

Venind ca o discriminare între utilizatorii YouTube din SUA și cei din restul lumii, Google a activat suportul PiP pentru toți posesorii de iPhone-uri și iPad-uri din SUA. În schimb, la fel ca pe Android, dacă ești din Europa vei avea nevoie de un abonament YouTube Premium pentru a beneficia de această facilitate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult