YouTube preia una dintre funcțiile YouTube Music cele mai solicitate de fani

14.01.2022
YouTube preia una dintre funcțiile YouTube Music cele mai solicitate de fani

YouTube testează o versiune îmbunătățită a funcție Downloads numită Smart Downloads, care asigură descărcarea automată pe telefon a clipurilor recomandate de aplicație, spre a fi disponibile ulterior pentru vizionare indiferent de starea conexiunii la internet.

Cel mai probabil rezervată abonaților YouTube Premium, noua funcționalitate este testată docamdată cu un grup restrâns de utilizatori din Europa, însă ar putea fi extinsă la nivel global în viitorul apropiat.

Parte din avantajele oferite abonaților, Google oferă celor care au optat pentru serviciul YouTube Premium acces prioritar pentru testarea îmbunătățirilor viitoare rezervate platformei, chiar dacă acestea încă nu au fost anunțate oficial. Totuși, nu toate funcțiile experimentale sunt disponibile pentru testare, unele dintre acestea fiind activate la nivel de server doar pentru anumite regiuni geografice și grupuri de utilizatori.

YouTube Smart Downloads

Semnalată de utilizatori ai aplicației YouTube pentru Android, funcționalitatea Smart Downloads profită de momentele cu semnal stabil la rețeaua Wi-Fi pentru a descărca în memoria locală a telefonului anumite clipuri video selectate de algoritmul platformei pentru afișare prioritară în feed-ul Explore. Numărul acestora este momentan limitat la 20, atingerea acestui prag depinzând și de aspecte precum viteza conexiunii la internet și spațiul de stocare disponibil pe telefon, evitând acapararea memoriei cu prea multe clipuri YouTube de care ai putea să nu fi până la urmă interesat. Astfel, Smart Downloads funcționează precum cache-ul folosit aplicația Facebook pentru a asigura un flux neîntrerupt de postări în feed-ul principal, cu diferența că în loc de poze și text avem clipuri video care pot ocupa semnificativ mai mult spațiu din memoria dispozitivului.

Conținutul descărcat apare în tab-ul Library, alături de istoricul vizionărilor și playlist-urile salvate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult