Căpitanul Kirk ajunge în spațiu! William Shatner va fi la bordul rachetei Blue Origin

05.10.2021
Căpitanul Kirk ajunge în spațiu! William Shatner va fi la bordul rachetei Blue Origin

William Shatner, actorul faimos pentru rolul căpitanului James T. Kirk în serialul Star Trek din anii ’60, va merge pentru prima dată în spațiu. Acesta va lua parte la misiunea NS18 a companiei Blue Origin, care îl va duce, pentru câteva minute, la limita spațiului cosmic. Această misiune va fi similară cu cea la care a participat Jeff Bezos, fondatorul Blue Origin, în luna iulie. Această misiune va sparge un nou record, întrucât Shatner va deveni cel mai în vârstă om care ajunge în spațiu, la 90 de ani.

La 90 de ani, William Shatner va fi cel mai bătrân om în spațiu

Recordul anterior a fost atins chiar în luna iulie, în cadrul lansării anterioare la care a participat Wally Funk, de 82 de ani, pilot de avion și una dintre primele femei înscrise în programul de astronauți al SUA. Tot în cadrul misiunii anterioare a fost la bord și cel mai tânăr om care a ajuns vreodată în spațiu, Oliver Daemen, un student de 18 ani.

La bordul misiunii NS18, alături de William Shatner, vor mai fi și Audrey Powers, vice președinte al operațiunilor de zbor în cadrul companiei Blue Origin, cât și doi antreprenori de succes. Chris Boshuizen este co-fondatorul Planet Labs, o companie care se ocupă cu fotografierea planetei din satelit, în timp ce Glen de Vries este co-fondatorul Medidata, o companie de cloud în domeniul medical. Această lansare este a doua dintre cele trei lansări ale rachetei New Shepard programate pentru anul 2021.

După prima lansare, un grup de foști angajați au criticat compania și măsurile de siguranță pe care le implementează. FAA, autoritatea în aviație din SUA investighează Blue Origin în urma acestor acuzații. Bob Smith, CEO-ul companiei, neagă acuzațiile și spune că totul a trecut „printr-un proces ferm și metodic și complicat pentru a obține certificările necesare”, iar cei care spun altceva sunt „neinformați și spun lucruri incorecte”.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult