Miliardarul Jeff Bezos a mers în spațiu, în prima misiune cu echipaj uman a Blue Origin

20.07.2021
Miliardarul Jeff Bezos a mers în spațiu, în prima misiune cu echipaj uman a Blue Origin
Foto: Profimedia Images

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a mers în spațiu marți, 20 iulie, alături de alte trei persoane.

Cei patru s-au aflat la bordul rachetei New Shepard, construită de compania fondată de miliardar, Blue Origin. Vehiculul a zburat mai sus de linia Karman, aflată la o altitudine de 100 km și considerată a fi granița cu spațiul cosmic.

Racheta și capsula au fost recuperate fără incidente.

Alături de Bezos, la bordul capsulei s-au mai aflat fratele acestuia, Mark Bezos, Wally Funk – aviator în vârstă de 82 de ani – și Oliver Daemen, un student de 18 ani.

Daemen l-a înlocuit în misiune pe clientul necunoscut care licitase 28 de milioane de dolari pentru un loc. Acesta s-a retras în ultimul moment, aparent din cauza programului încărcat.

În urma misiunii, Wally Funk a devenit cea mai în vârstă persoană care ajunge în spațiu, ia Oliver Daemen a devenit cel mai tânăr om care ajunge acolo.

Citește și: Top 9 filme care au loc în spațiu (VIDEO)

Jeff Bezos este fondatorul Amazon, cel mai mare retailer online din lume. El a declarat, în urmă cu câțiva ani, că vinde în fiecare an acţiuni Amazon în valoare de 1 miliard de dolari pentru a finanţa Blue Origin.

Compania spațială a lui Bezos speră ca în viitor să transporte, la fel ca SpaceX, astronauţi profesioniști şi provizii către Staţia Spaţială Internaţională.

Zborul de astăzi vine după ce pe 11 iulie un alt miliardar, Richard Branson, a ajuns la limita spațiului cosmic la bordul navetei USS Unity a companiei Virgin Galactic. Zborul respectiv nu a trecut, însă, de linia Karman.

Foto: Profimedia Images

Sursa: BBC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult