Date obiective despre nicotină, țapul ispășitor al fumatului

07.07.2021
Date obiective despre nicotină, țapul ispășitor al fumatului

Organizația Mondială a Sănătății estimează că, până în 2025, peste un miliard de persoane vor continua să fumeze, cu riscurile bine cunoscute asociate acestui obicei. Aceasta demonstrează că fumatul este nu doar un obicei dăunător, ci și o problemă globală de sănătate publică.

Subiectul este unul îndelung studiat, dar, în același timp, există și multe mituri și înțelegeri greșite ale unor aspecte referitoare la fumat, scrie Descoperă.ro. Multe dintre cercetări arată că, în fapt, nicotina nu este cauza principală a bolilor asociate fumatului, așa cum pare să creadă majoritatea populației, ci combustia, arderea tutunului.

Fumul de țigară conține mai mult de 6.000 de substanțe dăunătoare, între care aproximativ o sută sunt direct legate de afecțiuni asociate cu fumatul: boli cardio-vasculare, boli ale aparatului respirator, digestiv sau reproducător, diverse tipuri de cancer sau accidente vasculare cerebrale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult