Omul care a lucrat la hărţile cu coordonatele Terrei trimise de NASA în spaţiu în anii ’70 se teme că acestea sunt periculoase

24.08.2017
Omul care a lucrat la hărţile cu coordonatele Terrei trimise de NASA în spaţiu în anii '70 se teme că acestea sunt periculoase
Foto: Wikipedia

Omul care a conceput unele dintre hărţile trimise de NASA în spaţiu în anii 1970 pentru a le arăta unor posibile civilizaţii extraterestre coordonatele Terrei se teme că acestea pot fi periculoase. Dr. Frank Drake a declarat însă, într-un interviu, că şansele ca cineva să dea peste acestea sunt foarte mici.

Citește și: NASA cercetează o anomalie în câmpul magnetic al Pământului

Astfel de hărţi, care arată coordonatele planetei noastre în raport cu mai mulţi pulsari, au fost montate pe patru sonde spaţiale, care au ajuns deja dincolo de sistemul nostru solar. Drake a colaborat cu NASA pentru hărţile plasate pe vehiculele spaţiale Pioneer 10 şi Pioneer 11, lansate în 1972 şi 1973. Desene similare au fost montate şi pe sondele Voyager 1 şi Voyager 2, lansate în 1977.

Harta de la bordul sondelor Pioneer

Drake a spus că la momentul respectiv toţi cei de la NASA erau optimişti în legătură cu acest demers şi credeau că extratereştrii sunt fiinţe paşnice.

Citește și: Accident pe Stația Spațială Internațională: un astronaut a pierdut un obiect în spațiu

„Nimeni nu s-a gândit, măcar pentru câteva secunde, că acesta ar putea fi un lucru periculos”, a declarat astronomul pentru National Geographic.

Harta de la bordul sondelor Voyager

Drake nu este singurul cercetător care se teme de contactul cu fiinţe din altă zonă a universului. Cunoscutul astrofizician Stephen Hawking a declarat că extratereştrii ar putea provoca dispariţia speciei umane. Contactul ar fi similar cu cel dintre flota lui Columb şi populaţia indigenă din America, care, potrivit lui Hawking, „nu s-a terminat prea bine”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult