Manualele pentru noul avion Air Force One al lui Trump costă aproape cât un F-35

17.04.2020
Manualele pentru noul avion Air Force One al lui Trump costă aproape cât un F-35

U.S. Air Force va plăti companiei Boeing suma de 84 de milioane de dolari pe manuale de utilizare și reperații, transmite publicația Task & Purpose. Prin comparație, un avion militar F-35A are un preț de aproximativ 89 de milioane de dolari.

În februarie 2018, Casa Albă a bătut palma cu compania aeriană americană pentru un nou model de aeronavă Air Force One. Contractul are o valoare de 3,9 miliarde de dolari și vor fi livrate două avioane.

Președintele Donald Trump a susținut că a negociat cu Boeing și a obținut un discount, informație contrazisă de alte surse, care au arătat că prețul total al contractului este de 5,3 miliarde de dolari, deoarece unele lucrări la aeronavă vor fi făcute de alte companii.

F-35 (Foto: Pixabay)

Manualele pentru aeronavele militare nu sunt ieftine. De exemplu, doar manualele care arată cum se fac reparațiile structurale la modelul P-8A Poseidon Multi-mission Maritime Aircraft costă 30 de milioane de dolari.

Noile aeronave Air Force One, bazate pe modelul Boeing 747-8, vor intra în serviciu în 2024. Manualele pentru ele vor fi finalizate în 2025.

Avioanele actuale care îl transportă pe președintele SUA sunt bazate pe modelul 747-200.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult