Miliardarul Yusaku Maezawa caută opt persoane pentru prima călătorie în jurul Lunii la bordul unui Starship SpaceX

03.03.2021
Miliardarul Yusaku Maezawa caută opt persoane pentru prima călătorie în jurul Lunii la bordul unui Starship SpaceX

În urmă cu doi ani, Elon Musk anunța primul turist care va pleca într-o călătorie în jurul lunii la bordul unui Starship de la SpaceX. Acesta se numește Yusaku Maezawa, cetățean japonez și om de afaceri și anunța la momentul anunțului inițial că își dorește să ia în călătorie alți șase sau opt artiști care să realizeze artă inspirată de această călătorie. Acum, Maezawa spune că acceptă înscrieri pentru cei doritori să participe la această călătorie și a vorbit și despre criteriile pe baza cărora va alege opt persoane.

Prima călătorie în jurul Lunii la bordul unui Starship va avea loc peste doi ani

Misiunea SpaceX este programată să aibă loc în 2023 când, probabil, nava Starship ar putea fi gata de zboruri comerciale. Momentan, proiectul este încă în teste, cele mai recente fiind soldate cu pierderea vehiculului la încercarea de aterizare. Elon Musk spune însă că testele pot fi considerate succese, întrucât datele colectate vor ajuta la îmbunătățirea tehnologiei în viitor.

Călătoria lui Yusaku Maezawa va dura aproximativ o săptămână și va duce Starship-ul cu 10-12 persoane la bord în jurul Lunii și înapoi pe Pământ. Maezawa spune acum că nu va mai condiționa ca cei opt membri să fie obligatoriu artiști, ci doar să fie „persoane creative” și să fie specialiști de nivel înalt în domeniul în care activează. De asemenea, aceștia ar trebui să fie apți să ajute restul echipajului pe parcursul călătoriei.

Există acum un site numit dearMoon (numele călătoriei) pe care persoanele interesate de această călătorie se pot înscrie până pe data de 14 martie. După aceea, până pe 21 martie, vor fi verificate toate înscrierile, după care va începe o perioadă de interviu online pentru cei care sunt acceptați. După interviuri urmează examinări medicale ale candidaților în luna mai și la final vor fi selectați cei mai buni opt membri, care vor pleca în spațiu peste doi ani. Pe parcursul anilor 2022 și 2023, candidații vor fi supuși antrenamentelor pentru a face față acestei călătorii.

Există deja și un curs al călătoriei, publicat pe site, care descrie fiecare pas în parte, de la decolare la separarea de rachetă, transferul de pe orbita Pământului spre Lună și călătoria înapoi, care implică aterizarea folosind o manevră spectaculoasă, intrarea în orbită în mod orizontal și întoarcerea navetei în poziție orizontală pentru aterizare. Totul ar trebui să dureze aproximativ șase zile (5 zile 23 ore și 1 minut).

sursa: TechCrunch

Citește și:

SpaceX va duce în 2022 primii săi „turiști” pe Stația Spațială Internațională

O nouă lansare record pentru SpaceX: a pus în orbită 140 de sateliți cu o singură rachetă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult