SpaceX va duce în 2022 primii săi „turiști” pe Stația Spațială Internațională

01.02.2021
SpaceX va duce în 2022 primii săi „turiști” pe Stația Spațială Internațională

Turismul spațial nu este încă aici, dar ne apropiem tot mai mult de momentul în care vom putea să călătorim în spațiu. Deja există planuri pentru călătorii la limita atmosferei, sau chiar în afara acesteia, însă călătoria pe o stație spațială, în jurul Lunii sau pe alte planete este planul pe termen lung. Momentan însă, SpaceX a anunțat va începe să ofere călătorii pe Stația Spațială Internațională pentru astronauți ale companiilor private, care nu aparțin agențiilor de stat.

SpaceX va duce la bordul capsulei Crew Dragon primii clienți privați

Prima astfel de misiune are deja un nume, AX-1, și este programată să aibă loc peste un an, în luna ianuarie din 2022. SpaceX va transporta patru astronauți „privați” din cadrul companiei Axiom Space către ISS.Cei patru pasageri ai misiunii AX-1 vor fi Michael López-Alegría, fost astronaut NASA, Larry Connor, pilot, Mark Pathy, astronaut canadian și Etyan Stibbe cel de-al doilea astronaut israelian. Aceștia vor sta 8 zile pe stație, după care se vor întoarce pe Pământ. Totul va fi realizat cu ajutorul deja celebrelor rachete Falcon, care aterizează automat după utilizare și noii capsule Crew Dragon, care a trecut cu succes de testele NASA anul trecut.

Crew Dragon este acum singura metodă prin care poți ajunge pe ISS de pe sol american. Alternativa este cumpărarea unui loc într-o capsulă rusească Soyuz, care decolează din Baikonur, Kazahstan. Diferența este că SpaceX operează independent de NASA. Compania doar își vinde serviciile spațiale către NASA, dar continuă să ofere și servicii către alte companii private.

Totuși, SpaceX va avea în cursul anului 2021 alte două lansări pentru NASA în care capsule Crew Dragon vor transporta astronauți spre ISS și înapoi pe Pământ: Crew-2 în viitorul apropiat și Crew-3 pentru finalul anului.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult