Neuralink, compania lui Elon Musk, anchetată după ce ar fi ucis 1.500 de animale

07.12.2022
Neuralink, compania lui Elon Musk, anchetată după ce ar fi ucis 1.500 de animale
Foto: Profimedia Images

Startup-ul Neuralink, controlat de miliardarul Elon Musk, este anchetat de autoritățile federale din SUA pentru potențiale încălcări ale drepturilor animalelor, transmite Reuters.

Potrivit unor surse interne din firmă, testele și procedurile sunt grăbite, cauzând suferință care nu este necesară animalelor. Firma ar fi ucis până acum peste 1.500 de animale, printre care 280 de oi, porci și maimuțe.

Neuralink vrea să dezvolte un implant pentru creier care ar putea ajuta persoanele paralizate să meargă din nou sau, ulterior, să le permită oamenilor să își îmbunătățească performanțele cognitive.

Ancheta a fost deschisă de Departamentul pentru Agricultură din SUA la cererea unui procuror federal. Startup-ul ar fi încălcat prevederile Legii pentru Bunăstarea Animalelor, care arată cum trebuie făcute testele și cercetările în domeniu.

Potrivit angajaților cu care a vorbit Reuters, cercetătorii Neuralink sunt presați de Elon Musk să avanseze mai rapid cu dezvoltarea implantului. Din cauza nenumăratelor eșecuri, multe teste au fost repetate pe alte animale, iar numărul victimelor a crescut substanțial.

Citește și: „Împăratul” Elon Musk e gol? Ce mai face The Boring Company, firma lui care promitea să revoluționeze transporturile

Elon Musk și persoanele care conduc compania nu au răspuns la întrebările Reuters.

Neuralink vrea să conecteze creierele oamenilor la computere

Neuralink a anunțat că vrea să dezvolte, în viitor, implanturi speciale care să le permită persoanelor să se conecteze la computere. Potrivit lui Musk, va exista posibilitatea ca oamenii să își descarce gândurile, cunoștințele și amintirile, apoi să le păstreze astfel încât să poată fi accesate în viitor.

Totodată, potrivit miliardarului, creierele umane vor putea asimila într-un timp foarte scurt cantității mari de informație. Astfel, oamenii se vor putea conecta la un computer prin intermediul unui implant, iar peste câteva secunde sau minute vor deveni experți în botanică sau anatomie.

Musk crede că aceste tehnologii sunt necesare pentru ca oamenii să poată concura în viitor cu roboții înzestrați cu inteligență artificială.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult