O călătorie de câteva minute în spațiu cu Virgin Galactic va costa aproape jumătate de milion de dolari

06.08.2021
O călătorie de câteva minute în spațiu cu Virgin Galactic va costa aproape jumătate de milion de dolari

Virgin Galactic a demonstrat că poate să înceapă afacerile de turism la limita spațiului cosmic în urmă cu o lună, când CEO-ul Richard Branson alături de echipa sa de specialiști au participat la un zbor demonstrativ. Se pare însă că zborurile comerciale nu vor începe însă decât în a doua jumătate a anului 2022, în ciuda faptului că planul inițial sugera că începutul anului va da startul turismului spațial. Se pare că sunt necesare mai multe teste înainte de primele zboruri comerciale. Compania a deschis însă din nou vânzările de bilete, care pornesc de la 450.000 de dolari.

Prețul unui bilet Virgin Galactic este mai mare decât era așteptat inițial

Virgin Galactic permite acum clienților să își rezerve locuri pentru primele zboruri comerciale. Deja există câțiva clienți care au cumpărat bilete în avans de mai multe luni. Acele bilete se zvonește că au costat în jur de 250.000 de dolari, însă noile bilete vor fi semnificativ mai scumpe. Vor exista opțiuni de rezervare pentru un loc, mai multe locuri, sau întreaga aeronavă. Având însă în vedere că există doar patru locuri pentru pasageri, nu este ieșit din comun să credem că vor exista destule rezervări pentru pachete complete.

Primele zboruri comerciale vor porni în trimestrul al treilea din 2022, prioritate având cei care au rezervat în avans locuri. Printre aceștia se numără și vedete precum Justin Bieber, cât și alți miliardari care investesc în domeniul spațial, precum Elon Musk.

Noile planuri Virgin Galactic implică o nouă lansare de test, la bordul căreia vor fi membri ai forțelor militare aeriene din Italia. Apoi, compania va lua o pauză, pentru a face o revizie navei VMS Eve, cea care lansează din aer naveta VSS Unity.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult