Elon Musk și alte vedete au cumpărat deja bilete pentru a vizita spațiul la bordul navetei Virgin Galactic

18.07.2021
Elon Musk și alte vedete au cumpărat deja bilete pentru a vizita spațiul la bordul navetei Virgin Galactic

Richard Branson a făcut istorie săptămâna trecută, fiind primul miliardar care a mers în spațiu la bordul unei nave produsă de compania sa. Chiar dacă Jeff Bezos susține că acesta nu a ajuns „tehnic” în spațiu, Branson a dat startul unei noi industrii: cea a turismului spațial. Pentru o sumă de câteva sute de mii de euro, oricine poate merge în spațiu la bordul unei navete Virgin Galactic, iar unul dintre primii clienți este chiar Elon Musk, CEO și fondator al SpaceX și bun prieten de-al lui Branson.

Elon Musk stă la coadă pentru a călători în spațiu în naveta lui Richard Branson

La scurt timp după călătoria lui Branson, a fost dezvăluit faptul că Elon Musk a cumpărat de ceva vreme un bilet în avans pentru o călătorie în spațiu cu Virgin Galactic. Chiar dacă SpaceX deține deja tehnologie mai avansată, care permite călătorii către și dinspre Stația Spațială Internațională, Musk nu va merge în spațiu la bordul unei capsule Crew Dragon, chiar dacă se pregătește de primul zbor comercial. Primii „civili” care vor vizita spațiul la bordul unei capsule SpaceX vor pleca în septembrie, în cadrul unei misiuni de trei zile pe orbita planetei, misiune finanțată de miliardarul Jared Isaacman, care va fi la rândul său la bord.

Nu este însă clar când va avea loc zborul lui Elon Musk la bordul unei navete SpaceShipTwo de la Virgin Galactic, întrucât există momentan o listă lungă de așteptare pentru zboruri comerciale. Conform Virgin Galactic, 600 de locuri sunt deja vândute, iar printre cei interesați se numără chiar Justin Bieber sau Leonardo DiCaprio. Un bilet costă aproximativ 250.000 de dolari americani, iar naveta poate găzdui doar șase pasageri pentru fiecare călătorie.

Următoarea lansare de turism spațial va avea loc peste doar câteva zile. Jeff Bezos alături de fratele său, Wally Funk și tânărul Oliver Daemen, vor decola pe 20 iulie la bordul unei capsule Blue Origin. La fel ca în cazul Virgin Galactic, experiența de imponderabilitate va dura doar câteva minute.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult