O firmă susține că a dezvoltat turbina eoliană pentru acoperiș care poate înlocui până la 16 panouri solare

17.10.2022
O firmă susține că a dezvoltat turbina eoliană pentru acoperiș care poate înlocui până la 16 panouri solare

Firma Aeromine Technologies susține că noua sa turbină eoliană, gândită pentru a fi montată pe acoperișuri, poate înlocui până la 16 panouri solare.

Sistemul nu folosește elice sau alte elemente în mișcare la exterior și a fost dezvoltat împreună cu Sandia National Laboratories și Texas Tech University. Aerul este direcționat, prin canale, de suprafețe aerodinamice către o elice ascunsă la baza ansamblului. Un astfel de sistem este mai puțin periculos pentru păsări.

De aceea, Aeromine susține că turbina sa este mai fiabilă decât cele convenționale. Mai mult, aceasta este mai silențioasă.

Dispozitivul acoperă doar 10% din suprafața pe care o ocupă pe un acoperiș panouri solare care produc la fel de multă energie. Între 20 și 40 de astfel de sisteme pot asigura 100% din necesarul de energie pentru o clădire comercială, susține producătorul.

Citește și: Scurt ghid pentru panouri solare: La ce te uiți când le cumperi și de ce tip ai nevoie

Totodată, Aeromine Technologies spune că soluția sa generează cu 50% mai multă energie electrică decât alte sisteme ecologice cu preț similar.

Turbina a fost gândită în special pentru clădiri care au acoperișul plat, precum cele de birouri, depozite sau centre de distribuție.

De obicei aceste tehnologii sunt de obicei anunțate în faza de prototip, iar meritele lor sunt exagerate de creatorii lor. Însă în acest caz producătorul are un client important pentru turbină.

Potrivit producătorului, astfel de echipamente sunt deja testate de BASF Corporation, cel mai mare producător de chimicale din lume, la fabrica sa din Wyandotte, Michigan.

Foto: Aeromine Technologies

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult