O navă militară americană a distrus o dronă cu un laser

23.05.2020
O navă militară americană a distrus o dronă cu un laser

O navă militară americană a testat cu succes o armă laser, care poate distruge aeronave aflate în zbor.

Un clip video publicat de US Navy arată cum nava USS Portland folosește un laser pentru a distruge o dronă. Testul a fost făcut de Flota Pacificului pe 16 mai, transmite The War Zone.

Marina nu a oferit detalii despre armă, dar un raport din 2018 al International Institute for Strategic Studies arăta că este vorba despre un laser de 150 de kilowați.

Potrivit US Navy, laserele sunt eficiente împotriva dronelor și ambarcațiunilor de mici dimensiuni. Iranul, de exemplu, are mii de ambarcațiuni mici și rapide, înarmate cu mitraliere, tunuri, rachete și alte arme. Luate singure, aceste nave nu reprezintă un pericol. Dar strategia este să atace în grupuri de zeci în același timp vase mult mai mari. Sistemele de apărare ale unui distrugător de ultimă generație pot fi depășite, astfel, de numărul mare de atacatori.

Dronele reprezintă și ele o mare amenințare, fiind folosite tot mai mult de toate marile puteri.

În 2017, marina americană a testat un laser mai mic, de 30 de kilowați în Golful Persic. Sistemul, montat la bordul navei de transport USS Ponce, a fost folosit pentru distrugerea unei ținte aflate pe mare.

CITEȘTE ȘI: Australia a primit prima dronă care poate zbura doar folosind inteligența artificială

CITEȘTE ȘI: ZKZM-500 ar putea fi prima armă de asalt laser folosită de forţele armate chineze

CITEȘTE ȘI: Următorul mare război ar putea începe în spaţiu

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult