Space Force, divizia „spațială” a armatei americane, a primit prima armă ofensivă oficială

28.04.2020
Space Force, divizia „spațială” a armatei americane, a primit prima armă ofensivă oficială

Armata americană are de câțiva ani o divizie „spațială” numită Space Force, iar acum, aceasta are și prima sa armă oficială. Nu este vorba despre vreo variantă de armă de asalt, pistol sau lasere pentru distrus nave spațiale, ci despre un dispozitiv pe care alte divizii ale armatei din SUA le-au folosit încă din 2004. Arma pe care Space Force o are acum în serviciu este un Counter Communications System Block 10.2, care reprezintă un sistem de bruiaj anti-satelit.

Sistemul anti-satelit este în serviciu activ de 16 ani și este folosit pentru a bruia telecomunicațiile prin sateliți ale adversarilor. Atunci când sateliții sunt singura metodă de comunicare a acestora, în zone ale planetei unde nu există conexiune la internet prin alte metode, un CCSB 10.2 poate fi soluția perfectă pentru a câștiga un avantaj strategic militar.

Dispozitivul care a intrat în posesia US Space Force a aparținut forțelor aeriene americane, US Air Force. Noul sistem, la versiunea 10.2, este cea mai recentă revizie hardware și software, iar predarea a fost realizată în cadrul unei ceremonii oficiale. Sistemul Counter Communications System Block a apărut la începutul anilor 2000 ca un răspuns la sisteme similare pe care alte țări el foloseau.

space force jammer

Acum că Space Force are prima sa armă oficială, această divizie a armatei americane are oficial capabilități operaționale. Desigur, suntem încă departe de conflicte armate în spațiu și cu puțin noroc, nu se va ajunge niciodată la asta. Totuși, americanii sunt prima țară care pare să se pregătească serios de astfel de scenarii militare care pot apărea în viitor.

Multe țări însă nici măcar nu au capacitatea de a pune sateliți în orbită, să nu mai vorbim despre trimiterea de personal militar în spațiu. Momentan, Space Force pare să fie un soi de divizie care va ajuta alte ramuri ale armatei americane să ducă lupte la sol prin suport prin intermediul unor dispozitive de bruiaj pentru echipament care se află în spațiu, pe orbita Pământului.

(via Jalopnik)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult