SpaceX a cumpărat două platforme petroliere de pe care va lansa navetele Starship

21.01.2021
SpaceX a cumpărat două platforme petroliere de pe care va lansa navetele Starship

Elon Musk a vorbit despre planurile pe termen lung ale SpaceX de-a lungul anilor, însă, încet-încet, aceste planuri par să devină realitate. După ce compania spațială a perfecționat tehnologia rachetelor reutilizabile și a dezvoltat o nouă capsulă pentru a trimite și întoarce oameni din spațiu, următorul pas este să dezvolte așa numitul vehicul „Starship”, care va permite călătoria către Lună și alte planete din Sistemul Solar. Dar pentru ca business-ul pentru Starship să poată funcționa, vor fi necesare porturi. Se pare că SpaceX deja începe să lucreze la asta, cumpărând două platforme petroliere în SUA, care vor fi transformate în platforme de lansare.

SpaceX va transforma platformele în porturi pentru navetele Starship

Planul pentru Starship-urile SpaceX este ca atunci când vor opera în regim comercial, acestea să transporte persoane atât pe Pământ, între două puncte ale planetei, zborurile între oricare două port-uri fiind de maximum o oră, cât și în spațiu. Pentru asta, Elon Musk a propus realizarea de port-uri pe apă, în larg, iar pasagerii să fie transportați către aceste platforme de lansare folosind sistemul Hyperloop, pe care l-a prezentat și apoi oferit la liber celor care își doresc să îl dezvolte.

Aceste prime două platforme par a fi prototipurile port-urilor care vor fi stabilite în viitor. SpaceX a cumpărat platformele ENSCO 8500 și ENSCO 8501 de la compania Lone Star Mineral Development, care a intrat în faliment de curând. Prețul a fost de 3,5 milioane de dolari fiecare, iar platformele au fost deja redenumite. Acestea poartă acum numele Deimos și Phobos, numele a doi sateliți naturali ai planetei Marte. Având în vedere că printre obiectivele SpaceX pentru următoarea este și să transporte oameni pe Marte, nu este de mirare că au fost alese aceste nume.

De altfel, SpaceX a cumpărat aceste platforme încă din luna iulie 2020, dar abia acum au apărut detalii publice despre asta. Ambele platforme sunt în Texas, în orașul Brownsville, care se întâmplă să fie un oraș port foarte apropiat de baza SpaceX unde se lucrează la proiectul Starship.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult