Un aparat înfricoșător ar putea reda vederea multor persoane cu probleme. VIDEO

09.11.2020
Un aparat înfricoșător ar putea reda vederea multor persoane cu probleme. VIDEO
foto: YouTube - WPLG Local 10

Ceea ce vedeți în imaginea de mai sus și în clipul video de mai jos nu este o secvență dintr-un film horror. Este un nou dispozitiv care, dacă vă vine să credeți, poate ușura viața multor oameni care sunt dependenți de lentile de contact. Acesta este un robot automat care poate să scoată sau să pună lentile de contact, dar care poate fi folosit și manual la nevoie. Chiar dacă pare înfricoșător, acest dispozitiv este mai puțin periculos decât este manipularea manuală a lentilelor.

Aparatul este dedicat lentilelor de contact pentru scleră, mai greu de pus și scos

Dispozitivul este inventat de Craig Hershoff, prin intermediul companiei sale Cliara. Acest dispozitiv este dedicat în special persoanelor care poartă lentile de contact pentru scleră. Acestea sunt diferite de lentilele obișnuite, întrucât se prind pe suprafața ochiului cu lichid, făcând un soi de vid atunci când se lipesc de ochi. Aceste lentile sunt pentru unii pacienți singura soluție de a rezolva anumite probleme de vedere, pentru care ochelarii tradiționali sau lentilele de contact obișnuite nu funcționează.

De asemenea, acestea sunt și foarte greu de pus sau scos de pe ochi, întrucât sunt bine prinse de suprafața oculară. Există persoane care nu pot purta aceste lentile pentru că nu le pot pune manual sau nu le pot da jos. De asemenea, există persoane cu handicap, care nu au mobilitatea sau dexteritatea necesară pentru a le putea folosi. Pentru acești pacienți există acest dispozitiv pentru punerea și scoaterea lentilelor de contact.

Aparatul folosește ventuze pentru a se atașa de lentile și oferă atât operare automată, cât și operare manuală, utilizatorul putând vedea cu celălalt ochi tot ce se întâmplă și având la dispoziție control manual instant.

Dispozitivul este deja în teste pe pacienți în cadrul unui studiu la universitatea din Boston și așteaptă aprobarea medicală din partea FDA (Food and Drug Administration) din SUA.

via Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult