Un cercetător crede că a elucidat, în sfârșit, misterul din Triunghiul Bermudelor

04.05.2023
Un cercetător crede că a elucidat, în sfârșit, misterul din Triunghiul Bermudelor

Un cercetător de la Sydney University, Australia, crede că a elucidat, în sfârșit, misterul din Triunghiul Bermudelor.

Karl Kruszelnicki spune că nu forțe supranaturale se află în spatele disparițiilor de nave și avioane în zonă.

Triunghiul Bermudelor este o zonă din Oceanul Atlantic cu o suprafață de 700.000 de kilometri pătrați, aflată între Miami, Puerto Rico și Bermuda. Disparițiile înregistrate de-a lungul anilor în zonă pot fi explicate, potrivit lui Karl Kruszelnicki.

Citește și: Un fost pilot de F-16 spune de ce nu ar zbura cu avionul, folosit și de România, în Ucraina: Nu ai șansa să lupți

El spune că aceste dispariții nu sunt neobișnuite, dacă ținem cont de traficul masiv, naval și aerian, din zonă. Cercetătorul a folosit date obținute de platforma de asigurări Lloyd’s din Londra și de la Paza de Coastă a SUA pentru a arăta că disparițiile de nave și avioane din Triunghiul Bermudelor nu sunt mai frecvente decât în alte zone cu trafic similar.

Cazul Zborului 19

Probabil cel mai faimos incident petrecut în Triunghiului Bermudelor este dispariția Flight 19 (Zborul 19). Acesta s-a petrecut în decembrie 1945. Cinci avioane torpiloare TBM Avenger ale US Navy, care aveau 13 persoane la bord, au dispărut fără urmă după ce au decolat din Fort Lauderdale, Florida, pentru o misiune de antrenament.

General Motors TBM Avenger (Foto: Wikimedia)

Kruszelnicki susține că în acea zi condițiile de zbor nu erau ideale, așa cum s-a scris, ci, din contră, în Triunghiul Bermudelor erau valuri înalte de 15 metri. Mai mult, singurul pilot mai experimentat, dintre cei cinci aflați în avioane, era Charles Taylor.

Totuși, Taylor fusese implicat în trecut în două incidente neplăcute. O dată s-a rătăcit, iar la o altă dată s-a prăbușit cu avionul. Mai mult, în ziua dispariției avioanelor, pilotul era mahmur după o beție petrecută în seara precedentă, potrivit lui Kruszelnicki.

În ceea ce privește avionul PBM Mariner trimis să găsească aeronavele TBF Avenger, care a dispărut la rândul lui, Kruszelnicki crede că a explodat în timpul zborului.

În zonă, numită și „Triunghiul Diavolului”, au dispărut peste 1.000 de oameni, 20 de avioane și 50 de nave în ultimii 100 de ani.

Sursa: News.com.au

Citește și: Iată de unde a pornit misterul celebrei baze secrete Area 51

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult