Acer Iconia W3, prima tabletă Windows 8 cu ecran de 8 inch este gata de lansare

03.06.2013
Acer Iconia W3, prima tabletă Windows 8 cu ecran de 8 inch este gata de lansare

Iconia W3 este primul reprezentant al unui nou val de tablete cu sistem Windows 8, diversificat cu mai multe dimensiuni de ecran şi preţuri care ating inclusiv segmentul tabletelor de buget, rezervat până acum doar modelelor bazate pe Android şi iOS.

Acer Iconia W3, prima tabletă Windows 8 cu ecran de 8 inch

Înzestrată cu un ecran de 8 inch, micuţa tabletă poate reda imagini HD pe un ecran cu rată de aspect 16:10 şi rezoluţie nativă 1280×800 pixeli. Contra sumei de 329 euro pentru varianta cu SSD de 32GB, Iconia W3 pune la dispoziţie o ediţie x86 a sistemului Windows 8 şi pachetul Microsoft Office în versiune completă, pe care îl vom putea utiliza la întregul potenţial dacă achiziţionăm dock-ul opţional prevăzut cu tastatură fizică, disponibil pentru încă 69 euro. Cei care doresc mai multă flexibilitate în privinţa spaţiului de stocare pot achiziţiona varianta cu SSD de 64GB a tabletei, sau un card de memorie microSD.

Acer Iconia W3 - vedere din spate

În carcasa cu greutate de 498 grame, Iconia W3 ascunde o platformă cu procesor Intel Atom Z2760 (dual-core la 1.8GHz) şi 2GB memorie RAM. Tableta oferă două camere foto de 2 MP (faţă/spate), ieşire micro HDMI, conector micro USB 2.0 şi conector pentru căşti.

Acer Iconia W3 - ecran cu rată de aspect 16:10

Potrivit informaţiilor actuale, tableta Acer Iconia W3 va fi disponibilă pentru precomandă începând de mâine, urmând ca stocurile în magazine să fie asigurate până la finalul acestei luni.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult