Acesta ar putea fi iPad Pro 2018, prima tabletă cu Face ID de la Apple

04.09.2018
Acesta ar putea fi iPad Pro 2018, prima tabletă cu Face ID de la Apple

Informaţii despre un nou iPad Pro cu design inspirat de iPhone X au apărut încă de la începutul anului, însă abia acum, când ne apropiem de o posibilă lansare a acestui model avem şi detalii concrete despre cum ar putea arăta. O serie de imagini realizate după specificaţiile celor care produc accesorii sugerează însă că zvonurile despre un iPad cu ecran decupat erau false, întrucât modelul prezentat vine cu un display complet, dar cu ramă în jurul acestuia pe toate părţile.

În imagini avem ceea ce pare a fi un iPad Pro în varianta cu display de 12,9”, care beneficiază în partea de sus de sistemul de autentificare Face ID, care a debutat pe iPhone X. Acesta vine cu un ecran complet, cu ramă egală pe toate laturile şi fără buton home sau senzor de amprentă. Design-ul tabletei pare să fie ceva mai pătrăţos decât în trecut, iar pe capacul metalic apar pentru prima dată dungi pentru antene, ceva ce modelele precedente evitau printr-o bandă neagră în cazul modelului 4G şi printr-un logo de plastic pentru versiunile WiFi.

Pe laterală găsim din nou smart connector-ul pentru accesorii, însă pe partea din spate apare un nou tip de port pe contacte. Acesta ar putea fi folosit pentru un nou tip de accesorii. Se pare însă că nu mai există însă un jack pentru căşti, o caracteristică pe care am văzut-o pe întreaga gamă de dispozitive cu iOS din prezent.

Nu avem informaţii despre specificaţiile unei astfel de tablete, însă cu siguranţă că aceasta va folosi noul chipset A12 într-o versiune mai puternică (probabil un A12X) şi va fi probabil cea mai puternică tabletă de pe piaţă la momentul lansării.

Este curios însă faptul că Apple se va baza pe autentificare prin Face ID, întrucât pe iPhone X această funcţie nu operează decât în orientare portret, nu şi în landscape. Având în vedere că iPad-urile sunt folosite în principal în mod „lansdscape”, sperăm ca limitarea să fie doar una software şi nu una hardware.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult