Alldocube X, una dintre cele mai ieftine tablete cu ecran 2K Super AMOLED, încearcă să reaprindă interesul amatorilor de divertisment

07.08.2018
Alldocube X, una dintre cele mai ieftine tablete cu ecran 2K Super AMOLED, încearcă să reaprindă interesul amatorilor de divertisment

Finanţată în cadrul unei campanii Indiegogo, Alldocube X pune accentul pe calitatea imaginii oferită de ecranul AMOLED cu diagonală 10.5”, dar fără a neglija aspectul estetic, tableta folosind o carcasă cu design unibody integral metalică.

La fel ca multe tablete din oferta producătorilor asiatici, Alldocube X foloseşte un chipset MediaTek. În cazul de faţă, este vorba de modelul MT8176, o soluţie relativ performantă cu procesor hexa-core bazat pe nuclee Cortex-A72/A53, capabil să atingă frecvenţa de 2.1 GHz. Interfaţa grafică este lăsată în seama unui GPU PowerVR GX6250, cu suport pentru redarea celor mai comune formate video, precum şi filmare 1080p.

Ecranul cu rezoluţie 2560×1600 pixeli foloseşte 288ppi densitate de afişare şi poate atinge o luminozitate de 300 nits. Ajutat de unghiurile ample de vizibilitate şi rata de contrast specifică tehnologiei AMOLED, acesta poate fi o soluţie competentă pentru vizionarea albumelor cu poze şi conţinut video.

Recomandată ca tabletă multimedia, Alldocube X dispune de un acumulator de 8000 mAh. Strecurat într-o carcasă de 6.9 mm grosime, acesta promite până la 8 ore autonomie la vizionarea de filme şi navigare web. Pachetul include şi un adaptor de alimentare compatibil cu tehnologia de încărcare rapidă Pump Express 2.0.

Tableta este livrată cu versiunea Android 8.1 Oreo şi dispune de 4GB memorie RAM. Colecţia de fişiere media şi aplicaţiile instalate sunt găzduite în memoria internă de 64GB, expandabilă cu până la 128GB prin ataşarea unui card microSD.

Lista dotărilor este completată cu un senzor biometric şi două camere foto de 8MP, una în spate şi alta deasupra ecranului. Accesul la internet este asigurat cu un modul Wi-Fi AC dual-band, iar pentru periferice avem la dispoziţie conexiune Bluetooth 4.2. Conectorul USB-C poate fi convertit în port HDMI, folosind adaptorul inclus.

Disponibile începând cu data de 8 august, tabletele Alldocube X vor putea fi comandate la un preţ promoţional de 219 dolari, promiţând în schimb o experienţă Android 8.1 de nivel premium.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult