Amazon a lansat un nou Kindle mai mic, mai uşor şi la fel de ieftin

23.06.2016
Amazon a lansat un nou Kindle mai mic, mai uşor şi la fel de ieftin

După lansarea unui Kindle din gama premium, Amazon a adus pe piaţă şi o variantă îmbunătăţită a modelului de bază, care îşi păstrează preţul scăzut, însă vine cu specificaţii tehnice îmbunătăţite, se livrează în două culori şi este mai mic şi mai uşor decât varianta veche. Desigur, fiind vorba despre un e-book reader, capabilităţile sale rămân în mare parte neschimbate, scopul său fiind afişarea de text pe display-ul e-ink integrat.

Noul Kindle intră astfel în a opta generaţie de dispozitive Amazon dedicate pasionaţilor de literatură. Acesta este puţin mai mic şi mai subţire decât modelul precedent, vine echipat cu touchscreen, iar display-ul e-ink nu reflectă lumina soarelui. Amazon promite „săptămâni” de autonomie la utilizare normală şi se laudă cu performanţă dublă la acest capitol faţă de generaţia precedentă. Curios este faptul că Amazon laudă lipsa de funcţii avansate precum acces la e-mail, Kindle fiind dedicat exclsiv cititului.

Cu un display de 6” cu rezolu’ie 167 ppi şi 160 de grame greutate, Kindle poate fi dispozitivul pe care să îl cari cu tine oriunde. Marele său dezavantaj este lipsa retroiluminării display-ului, ceea ce înseamnă că este întotdeauna nevoie de lumină naturală sau o sursă de lumină artificială pentru a putea fi utilizat. Kindle poate fi livrat în două culori, alb sau negru, preţul fiind stabilit la 79 de dolari în Statele Unite. Lansarea va avea loc pe 20 iulie, când primele unităţi Kindle din generaţia nouă vor începe să fie livrate. Alături de modelul de bază şi varianta Kindle Paperwhite a primit un mic „upgrade”, acesta fiind de asemenea disponibil în carcasă de culoare albă, fără să primească alte îmbunătăţiri.

Citeşte şi Amazon Oasis: un e-reader performant, la un preţ pe măsură

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult