Apple a scumpit modelul iPad Mini 6, lansat acum un an

20.10.2022
Apple a scumpit modelul iPad Mini 6, lansat acum un an

Anunțul iPad 10 și noilor modele iPad Pro cu procesor M2 a ascuns și o schimbare neașteptată în oferta Apple. Se pare că alături de noile tablete, Apple a crescut prețul uneia dintre tabletele deja lansate de mai bine de un an pe piață. iPad Mini, lansat anul trecut la 550 de euro, un preț care acum este mai mic decât cel al noului iPad 10, a crescut în preț cu 100 de euro peste noapte, fără să primească și un upgrade de hardware.

iPad Mini 6 poate atinge acum un preț de peste 1.000 euro în varianta de top

Apple a crescut prețurile cu aproximativ 20% pe parcursul acestui an pe unde a putut. Mai întâi a adus pe piață un iPhone SE nou cu preț mai mare cu 50$, apoi a lansat un nou MacBook Air cu M2 la un preț cu 20% mai mare, după care a lansat iPhone-uri semnificativ mai scumpe decât în anii precedenți, cel puțin în Europa. Aceasta este însă prima dată când putem vedea o creștere în preț a unui produs Apple care a fost neanunțată, mai ales pentru un produs deja lansat.

iPad Mini „6”, lansat în toamna anului trecut, era listat pe site-ul Apple din Germania la 550 de euro, în varianta de bază cu Wi-Fi și 64 GB stocare. Tableta este livrată cu chipset Apple A15, același de pe seria iPhone 13, iar acesta pare să fie și motivul pentru prețul crescut acum. După lansarea iPad 10, care costă 579 euro și vine cu Apple A14, iPad Mini a crescut la 650 de euro, pentru a face probabil o diferență clară de performanță între cele două modele.

Mai curios este însă faptul că acum, modelul de top al iPad Mini, o tabletă de dimensiuni mici, care nici măcar nu include cip M1 poate sări de 1.000 de euro. Varianta de 64 GB cu 5G costă 850 euro, varianta cu 256 GB Wi-Fi costă tot 850 euro, iar varianta 256 GB cu 5G ajunge la 1.050 euro.

Apple nu a făcut niciun anunț legat de iPad Mini sau motivele pentru care crește prețurile. Inflația și costurile crescute de producție și distribuție, din cauza crizei de cipuri și transportului maritim scumpit ar putea fi motivele pentru care din ce în ce mai mulți producători continuă să scumpească produsele noi față de cele din generațiile anterioare, sau chiar să le scumpească pe cele vechi, deja lansate.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult