Apple anunţă un eveniment pentru 16 octombrie

09.10.2014
Apple anunţă un eveniment pentru 16 octombrie

Apple a anunţat în mod oficial că va ţine un eveniment de prezentare pe data de 16 octombrie. Acesta vine şi cu mesajul „It’s been way too long”, care sugerează reîmprospătarea unei linii de dispozitive care nu a primit prea multă atenţie din partea companiei în ultimii ani. Deşi nu putem ghici la ce se referă Apple, putem fi aproape siguri că vom vedea o nouă generaţie de iPad-uri.

Chiar dacă tabletele Apple de pe piaţă au fost lansate cu doar un an în urmă şi nu par să fie produsele menţionate în mesajul misterios, sunt prea multe leak-uri despre un nou iPad Air pentru a nu fi adevărate. Cele mai recente imagini scăpate pe internet prezintă o tabletă mai subţire decât modelul actual, cu un senzor TouchID, fără buton programabil deasupra celor de volum şi cu o indentaţie în jurul butoanelor de volum, asemănătoare cu cea de pe noile iPhone-uri.

Există de asemenea zvonuri despre un iPad mai mare, cu ecran de 12,9″, iar cea mai recentă variantă beta de iOS 8.1 include şi referinţe către rezoluţii mai mari pentru această linie de dispozitive. Asemeni leak-urilor care făceau referinţă la rezoluţiile iPhone 6 şi 6 Plus, au apărut detalii despre rezoluţie 2X şi 3X pentru iPad. Este posibil ca noile tablete să facă trecera la o rezoluţie pe care Apple o va numi probabil „Retina HD”.

În acelaşi timp se aud informaţii despre iMac-uri cu rezoluţie 5K, se tot zvoneşte o reîmprospătare a micului Apple TV, care ar putea primi suport pentru aplicaţii din AppStore şi se aşteaptă o îmbunătăţire semnificativă la nivel hardware a computerului Mac Mini. Este posibil să vedem toate acestea, alături de varianta finală a lui Mac OS X Yosemite, sau nici unele şi să fim luaţi prin surprindere de Apple. Nu rămâne decât să aşteptăm evenimentul de săptămâna viitoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult