Specificaţiile iPhone 6 scăpate pe internet înainte de anunţul oficial

Specificaţiile iPhone 6 scăpate pe internet înainte de anunţul oficial

În ultimele săptămâni am primit din ce în ce mai multe imagini neoficiale cu presupusa carcasă a noului iPhone 6, cât şi cu protecţia pentru display realizată din safir, care au confirmat de multe ori faptul că Apple va opta pentru un display de 4,7″. Informaţiile pe care nu le aveam erau legate mai degrabă de specificaţiile tehnice ale telefonului, care acum par a fi confirmate de imagini spion ale plăcii de bază.

Aceeaşi companie care a dezvăluit în trecut alte piese alte telefonului, Feld & Volk, a publicat astăzi imagini ale componentelor interne din iPhone 6. Astfel, putem vedea toate cipurile prezente pe placa de bază şi interpretând codurile inscripţionate pe acestea, putem intui specificaţiile tehnice.

Apple iPhone 6

iPhone 6 va fi împins de un procesor Apple A8, care nici de această dată nu face trecerea la quad-core. Conform DailyTech, acesta este în continuare un procesor dual-core pe 64 de biţi, care rulează la 2 GHz, frecvenţă aproape dublă faţă de cea a predecesorului său. Nici la capitolul RAM nu s-au schimbat prea multe. Placa de bază fotografiată pare să includă în continuare 1 GB de memorie.

De asemenea, zvonurile despre continuarea variantei de 16 GB sunt confirmate şi de aceste noi informaţii. Aparent modelul de bază va rămâne la fel ca până acum, în timp ce modelele mai avansate vor oferi 64, respectiv 128 GB de memorie internă.

Imaginile oferă câteva detalii interesante şi despre conectivitatea noului telefon. În primul rând, Apple a optate pentru un modem LTE Qualcomm MDM9625M, care face parte din Categoria 4 şi oferă viteze de până la 150 Mbps. Alături de toate aceste componente, pare să fie inclus în sfârşit şi un cip NFC, care se zvoneşte că va fi folosit de un nou sistem de plăţi direct de pe telefon de la Apple.

iPhone 6: primele imagini cu placa de bază

Cât despre display, nu ştim decât că vom vedea cu siguranţă un model de 4,7″ pe 9 septembrie, iar rezoluţia sa ar putea fi de 1334 x 750 pixeli. Aceste informaţii vin de la James Thompson, dezvoltator de aplicaţii pentru iOS, care a găsit indicaţii despre rezoluţiile a două noi modele de iPhone în SDK-ul Apple. Acestea reies din necesitatea de adăugare a imaginilor şi resurselor pentru software nou la trei mărimi diferite (1X, 2X şi 3X), ceea ce sugerează că modelul de 5,5″ ar putea fi în continuare anunţat săptămâna viitoare.

Folosind aceeaşi formulă, reiese că rezoluţia variantei mari de iPhone 6 ar putea urca până la 2208 x 1242 pixeli, pentru a păstra o densitate a pixelilor destul de ridicată pentru a putea fi numit „Retina Display”. Acest lucru sugerează şi faptul că hardware-ul din phablet-ul Apple va fi mult mai puternic, fiind necesară putere de procesare mult mai mare pentru afişarea aplicaţiilor 3D în această rezoluţie.

Ca un bonus, cei de la Feld & Volk au pus mâna pe destule componente pentru noul telefon, încât le-au putut asambla într-un singur dispozitiv. Acesta chiar porneşte, însă trebuie conectat la internet pentru instalarea sistemului de operare, moment în care Apple l-ar putea dezactiva. Astfel, am ataşat un clip în care putem vedea un iPhone 6 care afişează mesajul Connect to iTunes. Aceasta este prima dată când vedem telefonul în funcţiune.

Acum că şi aceste detalii au scăpat pe internet, Apple nu mai are prea multe surprize pentru evenimentul de anunţ. Singurul lucru care ar putea uimi pe toată lumea este anunţul unui ceas inteligent, despre care am tot auzit, însă care a reuşit să se ferească din calea aparatelor de fotografiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult