Apple ar pregăti un iPad Pro cu ecran de 16″

27.10.2022
Apple ar pregăti un iPad Pro cu ecran de 16

Refresh-ul iPad Pro din 2022 nu este unul major, Apple înlocuind doar procesorul M1 din modelele precedente cu noul procesor M2, lansat în această vară. Se pare însă că 2023 va fi anul în care gama de tablete „profesionale” va primi cel mai mare upgrade de până acum, și nu vorbim obligatoriu despre unul de performanță. Un model iPad Pro cu ecran și mai mare, de aproximativ 16”, ar putea fi lansat înainte de sfârșitul anului viitor.

iPad-ul de 12,9″ nu va mai fi multă vreme cel mai mare din ofertă

Ideea unui iPad și mai mare, probabil un model care să concureze cu Galaxy Tab S8 Ultra, nu este tocmai nouă. Am mai auzit zvonuri despre acest model, iar unele informații sugerau că un iPad Pro de 16” ar putea veni chiar în toamna acestui an. Apple pare însă că nu se grăbește să aducă tablete gigant pe piață, așteptând probabil să vadă răspunsul utilizatorilor la alte astfel modele, pentru a ajusta dimensiunile și capabilitățile la ceea ce au aceștia nevoie.

iPad-ul Pro de 12,9” este deja considerat gigant, iar un ecran mai mare ar fi probabil util în special pentru artiștii care ar avea nevoie de spațiu mai mare pentru desenat, modelare 3D sau alte activități de acest gen. Dacă noul iPad va veni anul viitor, acesta ar putea fi echipat cu un nou procesor, și mai puternic, probabil un Apple M3, care ar putea asigura performanță bună pe un ecran de dimensiuni mai mari și cu rezoluție semnificativ mai mare.

Va fi interesant de văzut cum poziționează Apple acest dispozitiv, întrucât deja noul iPad Pro cu M2 sare de 1.000 de dolari în varianta de bază, iar modelul de top ajunge la peste 3.000 de dolari. Un iPad cu ecran și mai mare ar putea fi mai scump și decât un MacBook Air, care vine la pachet cu o tastatură completă și un sistem de operare desktop modern.

sursa: The Information

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult