Apple ar putea adopta Face ID sub ecran mai întâi pe iPad. Primul iPhone fără decupaje este încă departe

30.07.2022
Apple ar putea adopta Face ID sub ecran mai întâi pe iPad. Primul iPhone fără decupaje este încă departe

Deja tehnologia de integrare a camerei foto frontale sub ecran nu mai este una tocmai nouă, fiind disponibile mai multe smartphone-uri care oferă această capabilitate. Producătorii de dispozitive „premium” se cam feresc însă să implementeze tehnologia pe dispozitivele lor, însă Apple ar putea măcar să o încerce în curând. Din păcate, nu este vorba despre folosirea ei pe iPhone, pentru a masca notch-ul, ci noile zvonuri sugerează că o va testa pe tabletele iPad Pro, pentru a ascunde senzorii Face ID.

iPad Pro cu Face ID sub ecran ar putea apărea în următorii câțiva ani

În prezent, Face ID-ul de pe iPad este integrat în rama relativ groasă din jurul ecranului. Dacă Apple dorește să reducă puțin dimensiunile acestor tablete, compania va trebui să găsească o soluție pentru a integra senzorii pentru recunoaștere facială în altă parte. Una dintre soluții ar putea fi tehnologia „under display”, care ar putea să apară pe produse Apple în umrătorii doi ani.

Ross Young, unul dintre cei mai preciși analiști ai industriei de display-uri pentru dispozitive, și care rareori se înșală atunci când anunță astfel de informații neconfirmate, spune în cea mai recentă ediție a podcast-ului MacRumors că Apple lucrează la un model de iPad Pro cu Face ID ascuns sub ecran. Acest model ar putea debuta cândva între 2023 și 2025.

Conform declarațiilor lui Young, în funcție de succesul acestei tehnologii pe iPad, Apple ar putea să o extindă și pe iPhone. Totuși, asta înseamnă că, cel mai devreme, telefoanele Apple ar putea să adopte această tehnologie abia în 2026 pe modelele iPhone 18 Pro. Momentan așteptăm să apară abia generația iPhone 14.

Între timp însă, nici Samsung sau Xiaomi nu par să se grăbească să aducă aceste tipuri de camere ascunse sub ecran pe prea multe telefoane. Samsung doar a testat tehnologia pe Galaxy Z Fold3, dar până acum nu a adus-o și pe Galaxy S. Probabil pentru că rezultatele camerei frontale de sub ecran sunt semnificativ mai slabe decât cele ale unei camere integrată într-un orificiu obișnuit.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult