Apple ar putea elimina conectorul jack și de pe ultimul model iPad care îl include

05.08.2022
Apple ar putea elimina conectorul jack și de pe ultimul model iPad care îl include

La fel ca alți jucători din industrie, Apple a eliminat treptat ieșirea pentru căști de pe majoritatea produselor din portofoliu, exceptând acele modele adresate cumpărătorilor cu buget modest, mai puțin dispuși să facă trecerea la un set de boxe sau căști wireless.

Prima pe lista de excludere a fost întreaga serie iPhone, urmată în mod progresiv de majoritatea versiunilor iPad, conectorul Jack nemaiputând fi găsit pe tabletele din seriile iPad Pro, iPad Air și iPad Mini. Ultima „redută” pentru posesorii de căști cu fir este generația iPad 9th-generation.

Însă potrivit randărilor neoficiale, atribuite seriei de tablete iPad 10th-generation, Apple a operat schimbări fundamentale la partea de design, țintind obținerea unei tablete mult mai suplă și elegantă. Din păcate, conectorul jack este genul de „ghimpe” de care inginerii Apple încearcă de mult timp să scape, iar generația iPad  pregătită pentru anul acesta pare că le-a adus rezultatul așteptat.

Ce-i drept, în condițiile în care cel mai ieftin set de căști wireless poate fi obținut și pentru mai puțin de 20 dolari, căștile de tip analogic nu mai reprezintă de mult timp o prioritate pentru producătorii de dispozitive. Pur și simplu, cine vrea să beneficieze de cea mai bună fidelitate audio cu putință poate face asta achiziționând oricare dintre produsele de top din această categorie. Iar cei care vor doar să aibă parte de o audiție în condiții rezonabile, au la dispoziție sute de modele de căști wireless puțin, sau foarte puțin costisitoare. Nișa de utilizatori rămasă, formată în principal din nostalgici și „încăpățânați” rezistenți la schimbare, nu este nici foarte numeroasă și nici profitabilă pentru Apple. Așa că poate că a venit momentul să o excluzi cu totul.

Vestea bună este că cele mai recente standarde Bluetooth chiar fac posibilă o audiție cu un nivel de fidelitate care ar impresiona și cei mai pretențioși pasionați de muzică. Singura variabilă rămâne folosirea unui set potrivit de căști wireless. Din fericire, opțiunile sunt deja foarte diverse și pentru toate buzunarele.

Noua serie iPad pare că va avea trăsături de design comune cu modele iPhone de generație recentă, rama laterală mult subțiată devenind posibilă prin renunțarea la dotări neesențiale, precum conectorul Jack. Totuși, se pare că sunt și alte aspecte pozitive, eliberarea spațiului la interiorul carcasei făcând loc pentru un ecran mai mare, încadrat într-o carcasă cu dimensiuni similare, dar ramă ceva mai îngustă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult