Apple ar putea lansa o tabletă pliabilă iPad în 2024, spune Samsung

06.11.2022
Apple ar putea lansa o tabletă pliabilă iPad în 2024, spune Samsung
foto: The Verifier

Apple a stat departe de noile trenduri din industrie, precum dispozitivele pliabile, însă acest lucru s-ar putea schimba în 2024, când Samsung spune că se așteaptă să vadă un astfel de dispozitiv de la rivalul său. De unde ar ști Samsung asta? Pentru că producătorul sud coreean este principalul furnizor de ecrane pliabile din piață și unul dintre cei mai importanți parteneri Apple pentru dezvoltarea de ecrane pentru iPhone.

Primul dispozitiv pliabil de la Apple ar putea fi un iPad Mini

Se pare însă că Samsung știe mai multe chiar și decât analiști de afaceri și leakeri „de profesie”, întrucât compania știe deja că nu este vorba despre un iPhone pliabil. Se pare că în 2024, Apple ar putea lansa un iPad cu ecran pliabil. Zvonurile din trecut vorbeau despre un iPad Mini care se poate plia de la jumătate, oferind posibilitatea de a avea o tabletă permanent în buzunar. Conceptul nu sună foarte diferit față de ceea ce oferă și Samsung pe seria Galaxy Z Fold.

Diferența ar fi însă în faptul că dispozitivul pliabil de la Apple, cu ecran de aproximativ 9”, va rula iPadOS, în locul iOS. Acest lucru îi va permite să acceseze multitasking mai avansat și să asigure compatibilitatea cu aplicațiile de tabletă deja existente. Nu este clar dacă acest dispozitiv va integra și funcții de apeluri, însă, cel mai probabil nu o va face. Asta pentru că un telefon pliabil ar „canibaliza” vânzările de iPhone-uri, în special din zona superioară de preț.

Termenul de doi ani pare însă puțin prea optimist pentru o companie precum Apple. Estimările anterioare, care vorbeau despre pliabile Apple abia în 2025 par mai credibile acum. Asta pentru că tehnologia de ecrane pliabile nu a avansat atât de repede pe cât ne aștpetam. În continuare acesta nu are o rezistență foarte bună la zgârieturi, iar urmele în zona de pliere încă nu au fost eliminate. Astfel, Apple ar putea aștepta următoarea generație de ecrane, care rezolvă măcar parțial aceste probleme.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult