Apple ar putea lansa tablete cu ecran OLED abia în 2024

30.12.2022
Apple ar putea lansa tablete cu ecran OLED abia în 2024

Apple nu a reușit până în prezent să adopte ecranele OLED decât pe două dintre categoriile de produse pe care le produce: ceasuri și telefoane. Alte dispozitive cu ecran folosec LCD-uri în continuare, inclusiv tabletele iPad. Acest lucru ar putea să se schimbe din 2024, când sunt așteptate primele modele iPad Pro cu ecrane OLED mai mari și mai performante decât cele din prezent.

Următoarea generație iPad Pro ar putea fi livrată cu ecrane OLED

Întrucât nu sunt așteptate upgrade-uri pentru iPad Pro în 2023, modelele cu M2 fiind abia lansate în 2022, iar un nou cip, mai puternic fiind programat pentru lansare mai târziu, cei care așteaptă următorul model vor avea motive bune de upgrade.

În primul rând, noile modele iPad, vor primi ecrane OLED de 11,1”, respectiv 13”. Acestea sunt cu 0,1” mai mari decât cele din prezent, însă nu sunt așteptate schimbări de dimensiuni la nivelul construcției. Astfel, tabletele ar putea păstra forma și dimensiunile, și probabil compatibilitatea cu accesoriile deja lansate, dar vor oferi ecrane mai performante și puțin mai mari.

Informațiile vin de la o sursă de mare încredere, Ross Young de la DSCC, care are o rată de succes pentru „leak-uri” foarte mare. Acesta primește informații direct de la furnizorii care lucrează direct cu Apple și de obicei, mai devreme sau mai târziu, zvonurile publicate de acesta sunt confirmate oficial.

Cel mai probabil, noile modele iPad Pro vor fi livrate cu următorul procesor Apple Silicon, M3, care va fi găzduit și la interiorul altor computere de bază ale companiei, precum MacBook Air, MacBook Pro 13”, iMac și Mac Mini. Se zvonește și existența unui model iPad cu ecran de 16”, însă nu este clar dacă Apple ar crea într-adevăr un astfel de dispozitiv, având în vedere că momentan nu există o piață de tablete cu ecrane atât de mari.

sursa: Mac Rumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult