Apple ar putea lansa un iPad pliabil anul viitor, înaintea modelului iPhone pliabil

30.01.2023
Apple ar putea lansa un iPad pliabil anul viitor, înaintea modelului iPhone pliabil

Deși zvonurile circulă de câțiva ani, s-ar părea că Apple încă nu este încrezător succesul (sau profitul) adus de un iPhone pliabil, preferând să testeze mai întâi piața lansând un iPad pliabil.

Tot cu titlul de zvon, informația vine de la celebrul analist Ming-Chi Kuo și este confirmată de Ross Young, un expert cu legături strânse în rândul furnizorilor de componente pentru Apple. Potrivit acestora, momentan nu există indicii cum că Apple ar fi început demersurile pentru fabricarea unui iPhone pliabil. Totuși, Ming-Chi Kuo susține că exista unele indicii cu privire la pregătirea unui iPad pliabil:

Am o abordare prudentă față de livrările iPad pentru 2023, apreciind o scădere de 10-15% față de anul trecut. Cu toate acestea, sunt pozitiv în ceea ce privește iPad-ul pliabil în 2024 și mă aștept că acest nou model va spori livrările și va îmbunătăți mix-ul de produse.

Sursele mele arată că iPad-ul pliabil va fi livra cu un suport de andocare confecționat din fibră de carbon, ușor și durabil.

Atât Kuo, cât și Young își bazează predicțiile pe surse din lanțul de furnizori Apple din China.

Totuși, chiar dacă zvonurile sunt pentru un iPad pliabil , singurul lucru cert este că acesta va fi mai mare decât un iPhone convențional, rămânând de văzut dacă Apple se aventurează în direcția unei tablete veritabile, sau va încerca mai degrabă să dea un răspuns pentru seria Galaxy Fold, cel din urmă putând trece cu ușurință drept o tabletă compactă, dacă ne luăm după specificațiile ecranului depliat.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult