Apple are planuri mari pentru 2024: iPad cu ecran OLED, Apple Pencil și Macbook Air echipat cu procesor M3

07.12.2023
Apple are planuri mari pentru 2024: iPad cu ecran OLED, Apple Pencil și Macbook Air echipat cu procesor M3

Apple are planuri mari pentru anul 2024, compania pregătindu-se să lanseze noi modele de iPad și MacBook.

Potrivit informațiilor de pe Bloomberg, compania intenționează să lanseze o versiune mai mare de iPad Air, un iPad Pro cu ecran OLED și un MacBook Air alimentat de noul procesor M3 de la Apple.

Noua linie de iPad Air ar urma să includă două dimensiuni diferite, de 10,9 inch și 12,9 inch, fiind astfel prima dată când iPad Air va fi disponibil în variante cu ecrane de dimensiuni diferite. Cel mai probabil, mișcarea are ca scop oferirea de opțiuni mai variate la diferite prețuri, permițând consumatorilor să beneficieze de un ecran mai mare fără costurile mai ridicate ale unui iPad Pro.

În paralel, seria iPad Pro va continua să ofere două variante de dimensiuni, de 11 inch și 13 inch. Cu toate acestea, noile modele iPad Pro vor reprezenta o schimbare semnificativă față de tehnologia anterioară mini-LED, Apple optând în schimb pentru ecrane OLED.

Ce surprize mai pregătește Apple în 2024

În plus față de schimbările de hardware, Apple pregătește și noi accesorii Magic, inclusiv un Apple Pencil actualizat și două tastaturi Magic noi. Noul Magic Keyboard se pare că va fi construit din aluminiu, oferind o experiență asemănătoare cu cea a unui laptop, extinzând și mai mult funcționalitatea iPad Pro.

Pe lângă iPad, Apple se pregătește să lanseze și modele iPad Pro, echipate cu ecrane OLED care oferă un spectru mai larg de culori și se aliniază cu aceeași tehnologie de afișare utilizată în iPhone-uri.

Noua linie de iPad Pro va include patru modele noi de iPad Pro, denumite J717, J718, J720 și J721, disponibile în dimensiuni aproximative de 11 inch și 13 inch, acoperind atât configurații Wi-Fi, cât și conectivitate celulară.

Între timp, MacBook Air urmează să primească un upgrade de hardware cu introducerea cipurilor M3. Cu toate că nu va avea un design schimbat, se așteaptă ca atât modelul de 13 inch, cât și cel de 15 inch de MacBook Air să primească cipul M3 la începutul anului viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult