Apple iPad Mini cu Retina Display va fi lansat astăzi, dar este disponibil iniţial doar în şase ţări

12.11.2013
Apple iPad Mini cu Retina Display va fi lansat astăzi, dar este disponibil iniţial doar în şase ţări

Ieri am publicat un zvon recent care susţine că noua tabletă iPad Mini cu Retina Display va avea o disponibilitate scăzută în primele luni de la lansare din cauza problemelor întâmpinate cu ecranul furnizat de Sharp, iar anunţul făcut de Apple pe site-ul destinat partenerilor săi comerciali vine să susţină indirect această afirmaţie.

În cursul evenimentului de prezentare a noului produs, Tim Cook a afirmat că noul iPad Mini cu Retina Display va fi disponibil undeva către sfârşitul lunii noiembrie. Ulterior, acesta a recunoscut că tableta va avea la început o disponibilitate limitată, zvonurile susţinând că situaţia neplăcută este cauzată de stocurile mici de ecrane cu densitate ridicată de 7,9”.

Conform datelor publicate ieri seară de către Apple, noul iPad Mini cu Retina Display va fi disponibil începând de astăzi în şase ţări. Dacă iPad Air a demarat cu o disponibilitate largă care a inclus şi România, mai micul iPad Mini cu Retina Display va fi disponibil începând de astăzi doar Statele Unite, Australia, Japonia, Noua Zeelandă, China şi Singapore, precum şi în regiunea administrativă specială chineză Hong Kong.

Anunţul publicat de Apple nu face nici o referire la viitoarele date şi zone de disponibilitate. Până acum, cea mai des vehiculată dată de lansare a fost cea de 21 noiembrie, fiind posibil să primim atunci noi informaţii despre o eventuală extindere a disponibilităţii. Până atunci însă, lansarea extrem de discretă într-un număr limitat de ţări nu face decât sa confirme indirect că noul iPad Mini este problematic pentru Apple.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News