Apple pregătește tablete iPad Pro și un MacBook Pro cu ecrane OLED

07.03.2021
Apple pregătește tablete iPad Pro și un MacBook Pro cu ecrane OLED

Telefoanele Apple au fost printre ultimele care au adoptat ecranele OLED, iar acum tabletele sale sunt cam singurele din gama high-end care încă nu folosește astfel de paneluri. Se pare că gama de tablete Apple s-ar putea schimba anul viitor, când compania ar putea lansa noi modele iPad cu ecrane de acest gen. De altfel, Apple ar putea apela la paneluri OLED și pentru noua serie de computere MacBook Pro, cu design actualizat și procesoare ARM.

iPad Pro și MacBook Pro ar putea primi upgrade la ecrane OLED

Conform Digitimes, Apple urmează să lanseze abia în 2022 un prim model de iPad cu ecran OLED. Momentan încă nici nu am primit o nouă variantă cu 5G pentru 2021, care se zvonește de ceva vreme, însă deja vorbim despre generația de anul viitor. Se pare că Apple va schimba puțin dimensiunile acestei serii de dispozitive, probabil pentru a o alinia la dimensiunile iPad Air și pentru a asigura compatibilitate cu accesoriile pe întreaga familie.

În prezent, iPad Pro există în variante de 11” și 12,9”. Generația 2022 cu ecran OLED va folosi un panel de 10,9” pentru modelul „mic” și va rămâne la 12,9” pentru cel mare. În cazul laptop-urilor MacBook Pro, Apple va folosi panel OLED doar pe varianta cu ecran de 16”, cea mai puternică și, desigur, cea mai scumpă.

Între timp însă, Apple ar putea să suplinească lipsa ecranelor OLED cu noile ecrane cu mini-LED. Cândva în cursul lunii martie sunt așteptate noi tablete iPad Pro cu astfel de ecrane, în timp ce ambele modele de MacBook, atât cel de 14, cât și cel de 16”, care urmează să fie lansate în curând, ar putea folosi astfel de ecrane.

În prezent, Apple folosește pe întreaga gamă de produse din gama iPad ecrane LCD obișnuite, doar variantele de top adoptând un refresh rate de 120 Hz, pe care Apple în numește „Pro Motion”.

sursa: Digitimes

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult