Apple pregătește un iPad mai ieftin, echipat cu USB-C și chipsetul A14 Bionic

15.06.2022
Apple pregătește un iPad mai ieftin, echipat cu USB-C și chipsetul A14 Bionic

Numită pur și simplu iPad, noua tabletă Apple ar putea costa doar 329 dolari, înlocuind modelul similar lansat în luna septembrie. Deși se prefigurează a fi cel mai ieftin iPad din ultimii ani, noul produs vine cu îmbunătățiri substanțiale comparat versiunii de anul trecut.

Strecurat într-o carcasă cu design ceva mai convențional, regăsim același ecran Retina cu rezoluție 1640×2360 pixeli, întâlnit și la modelul iPad Air. Totuși, pentru a face lot tastei Home, Apple a redus diagonala de afișare la 10.2 inch, comparat cu 10.9 inch la modelul mai scump. În rest, ar trebui să avem parte de o calitate similară a imaginii, lipsind doar suportul pentru gamut de culoare extins și modul high-britness, care ar fi ajutat la utilizarea sub soare direct.

Deși vine cu un chipset de generație mai veche, cel mai ieftin iPad va avea totuși și opțiune pentru conectivitate 5G.

Un alt aspect interesant este că aceasta ar putea fi prima tabletă Apple prevăzută cu conector USB-C, compania americană abandonând formatul proprietar Lightning la presiunea autorităților europene.

Cât despre data de lansare, sursele citate nu oferă un calendar precis, însă putem aștepta ca anunțul să vină cu ocazia următorului eveniment de lansare iPhone, la începutul acestei toamne.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult