Archos 101 XS – tabletă Android de 10.1 inch, cu tastatură detaşabilă

23.08.2012
Archos 101 XS - tabletă Android de 10.1 inch, cu tastatură detaşabilă

Archos 101 XS este prima tabletă din seria G10 a producătorului francez de electronice. Modelul vine la pachet cu o tastatură detaşabilă ce poate lua rolul unui suport de susţinere şi capac de protecţie pentru ecran.

Archos 101 XS

Tableta foloseşte sistemul de operare Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich, rulat cu ajutorul unui chipset dual-core TI OMAP 4470 şi 1 GB memorie RAM. Alături de cei 8 GB memorie internă avem un slot microSD ce acceptă card-uri de până la 64 GB. Pe carcasa cu grosime de 8 mm mai găsim un port micro USB, ieşire micro HDMI şi conector pentru căşti de tip jack 3.5 mm.

Archos 101 XS - tabletă cu tastatură detaşabilă

Alături de ecranul TFT LCD cu rezoluţie 1280×800 pixeli mai găsim un difuzor mono şi camera pentru apeluri video. Spatele carcasei a primit un finisaj din aluminiu şlefuit şi nu ascunde dotări suplimentare, cum ar fi o cameră foto – exclusă în cazul de faţă din considerente de reducere a costurilor.

Tastatura detaşabilă este prevăzută cu braţ retractabil pentru sprijinirea tabletei şi ramă magnetică pentru fixarea de ecran în timpul transportului. De asemenea, portul pentru andocare este prevăzut cu fixare magnetică, ce previne detaşarea accidentală a tabletei. Tastele de tip chiclet nu sunt chiar de mărime normală, dar suficient de mari pentru o utilizare confortabilă. Spre deosebire de tastatura livrată cu tableta Asus Transformer, implementarea celor de la Archos nu include touchpad şi nici acumulator auxiliar, reducând astfel costurile şi greutatea finală.

Archos 101 XS - suportul de susţinere retractabil

Tableta Archos 101 XS este oferită la pachet cu tastatura detaşabilă, pentru un preţ de aproximativ 400 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult