Archos 97 Carbon – o nouă tabletă de buget, cu Android 4.0

06.07.2012
Archos 97 Carbon - o nouă tabletă  de buget, cu Android 4.0

Archos a dezvăluit primul reprezentant al seriei „Elements” de tablete Android, dedicată unei categorii numeroase de utilizatori, dornici să achiziţioneze tablete „ieftine şi bune”.

Archos 97 Carbon

Archos 97 Carbon este livrată cu sistemul Android 4.0 Ice Cream Sandwich, rulat cu ajutorul unui procesor la 1 GHz şi 1 GB memorie RAM. Tableta cu ecran IPS de 9.7 inch (1024×768 pixeli) mai pune la dispoziţie 16 GB memorie internă, slot microSD cu suport pentru capacităţi de până la 32 GB, conector USB 2.0 de mărime normală, difuzoare stereo şi două camere foto de 0.3 şi 2.0 MP. Accesul la internet este facilitat prin conexiune WiFi, dar ne putem aştepta ca producătorul Archos să pună la dispoziţie şi un adaptor USB extern pentru conexiuni 3G de internet mobil. Întregul pachet cântăreşte 620 grame şi măsoară puţin peste 1 cm grosime.

Conform producătorului, acesta este doar primul membru al familiei Archos Elements de tablete Android, ce va cuprinde în curând şi modele cu ecran de 7 inch, respectiv 8 inch.

Archos 97 Carbon

Archos 97 Carbon este oferită la un preţ competitiv, de 250 dolari, cu care încearcă să concureze deja faimoasa tabletă Nexus 7 de 200 dolari. Chiar dacă diferenţele dintre chipsetul cu CPU single-core şi cel Tegra 3 quad-core al tabletei Nexus 7 o avantajează în mod categoric pe cea din urmă, ecranul de 9.7 inch ar putea fi un atu important pentru tableta Archos, ţinând cont de faptul că mulţi utilizatori de tablete evaluează un produs în primul rând după aspectul exterior, dimensiuni şi setul de facilităţi prezentate, lăsând detaliile tehnice şi performanţa în benchmark-uri pe plan secund.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult