Archos 97 Titanium HD, Retina Display pe o tabletă Android accesibilă

24.12.2012
Archos 97 Titanium HD, Retina Display pe o tabletă Android accesibilă

Producătorul francez Archos nu pare dispus să se oprească cu lansările regulate de tablete Android nici măcar de sărbători. Oferind o gamă largă de produse, de la tablete accesibile şi ieftine,şi  trecând prin ciudăţenii precum recentul GamePad, Archos oferă şi câteva modele mai deosebite, cum ar fi 101 XS. În gama de vârf a celor din urmă se alătură acum şi modelul 97 Titanium HD, o tabletă care este menită să atragă atenţia prin rezoluţia sa mare.

La fel ca ultimele două versiuni ale tabletei iPad, noul Archos 97 Titanium HD oferă un ecran cu diagonală de 9,7”, panou IPS şi o rezoluţie de 2048 x 1536 pixeli. Utilizând această rezoluţie, 97 Titanium HD depăşeşte bariera Full HD, la care producătorii cunoscuţi de tablete Android s-au oprit, şi ar putea fi interesantă pentru cei care citesc mult şi doresc o lizibilitate cât mai bună.

Cum Archos nu vizează sectorul de vârf, restul specificaţiilor sunt mai puţin impresionate. Platforma hardware este un procesor dual-core ARM Cortex-A9 tactat la 1,6GHz care este secondat de un nucleu grafic quad-core ARM Mali 400, probabil o soluţie Rockchip RK3066, la care se adaugă o memorie RAM cu o capacitate de 1GB, o stocare internă cu o capacitate de 8GB şi un slot MicroSDXC.

Tableta oferă două camere foto, una principală cu senzor de 5MP şi una frontală de 2MP, dotările media fiind completate de un microfon şi două difuzoare. Dimensiunile tabletei sunt de 240 mm x 184 mm x 9 mm, greutatea este de 640 de grame iar carcasa este fabricată din aluminiu şlefuit, ceea ce face ca asemănarea cu celebrul iPad de la Apple să fie şi mai izbitoare.

Tableta va rula Android 4.1, va oferi suport USB-OTG şi va oferi acces la Google Play Store, la aceste specificaţii adăugându-se şi recent lansatul player multimedia de la Archos, care oferă suport pentru subtitrări, servere DLNA şi acces SMB.

Preţul şi data la care această tabletă va putea fi găsită în magazine încă nu au fost comunicate, însă ţinând cont de politica de preţuri Archos, probabil că nu va surprinde în mod neplăcut.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News