Archos GamePad 2, o consolă portabilă Android pentru jocuri cu ecran de 7″

Archos GamePad 2, o consolă portabilă Android pentru jocuri cu ecran de 7

La sfârşitul anului trecut, producătorul francez de tablete şi telefoane cu preţ redus Archos a lansat o consolă portabilă pentru jocuri care rula Android 4.1, GamePad ajungând şi în ofertele locale la un preţ de circa 750 de lei. După aproape un an, compania a anunţat cea de-a doua versiune a acestui produs, aceasta aducând, evident, un set de specificaţii mai bun.

GamePad 2 păstrează aceeaşi diagonală de 7” a ecranului, însă Archois a implementat acum un panou IPS cu o rezoluţie superioară de 1280 x 800 pixeli. Platforma hardware a fost şi ea îmbunătăţită, produsul folosit acum soluţia Rockchip RK3188, care include un nucleu ARM Cortex-A9 tactat la 1,6 GHz şi un procesor grafic ARM Mali-400 MP4 tactat la 533 MHz, fiidn fabricată totodată şi într-un proces de fabricaţie pe 28 nm pentru o eficienţa energetică superioară. Acest nucleu este completat de 2 Gb de memorie RAM şi 8 sau 16 GB de memorie internă, care poate fi extinsă cu un card MicroSD.

Restul specificaţiilor includ o cameră foto frontală, adaptor wireless 802.11 a/b/g/n cu Wireless Display, Bluetooth, giroscop şi difuzoare stereo. Consola are dimensiuni de 200.5 mm x 154 mm x 9.9 mm şi o greutate de 400 de grame.

Fiind o consolă pentru jocuri, Archos GamePad 2 oferă două joystick-uri analogice, un D-Pad digital şi 10 butoane pentru control, acestea putând fi programate cu ajutorul unei aplicaţii proprietare pentru a mări compatibilitatea cu jocurile Android existente.

GamePad 2 nu este nici pe departe un rival pentru puternica NVIDIA Shield, dar aceasta măcar va fi disponibilă în ofertele magazinelor din Europa începând cu sfârşitul acestei luni şi va avea un preţ de 180 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News