Archos GamePad, o tabletă Android 4.1 cu gamepad încorporat

07.12.2012
Archos GamePad, o tabletă Android 4.1 cu gamepad încorporat

Producătorul francez Archos este binecunoscut utilizatorilor, acesta oferind de-a lungul timpului o gamă consistentă de playere multimedia portabile, camere video de buzunar şi chiar Tablet PC-uri. De câţiva ani, compania a sesizat oportunitatea oferită de sistemul de operare Android şi a lansat o gamă largă de tablete, de la modele accesibile până la produse interesante precum 101 XS.

Ultima noutate venită din direcţia lor este GamePad, o tabletă Android dedicată amatorilor de jocuri, aceasta încorporând două joystick-uri analogice, un D-Pad şi 8 butoane, simplificând viaţa celor suficient de norocoşi pentru a aprecia titlurile care suportă redefinirea tastelor.

Bazată pe o soluţie hardware Rockchip RK3066, un produs chinezesc care include un procesor grafic ARM Mali-400 quad-core şi un nucleu dual-core ARM Cortex-A9 tactat la 1,6GHz, noua tabletă Archos GamePad oferă un ecran cu diagonală de 7” şi rezoluţie de 1024 x 600 pixeli.

Tableta mai include o stocare internă cu o capacitate de 8GB, care poate fi extinsă cu un card MicroSDXC, o ieşire video Mini HDMI şi rulează Android 4.1. Pentru a putea utiliza cât mai bine posibil controller-ul încorporat, Archos oferă şi un utilitar pentru realocarea tastelor.

Tableta este disponibilă în Europa la un preţ de 149 euro şi, dacă vă jucaţi mult pe o tabletă Android şi nu sunteţi mulţumiţi de interfeţele tactile ale acestora, Archos GamePad ar putea fi o soluţie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News