Barnes & Noble se aliază cu Samsung pentru noi tablete Nook

21.08.2014
Barnes & Noble se aliază cu Samsung pentru noi tablete Nook

Barnes & Noble a anunţat în urmă cu un an că va retrage seria de tablete Nook de pe piaţă, însă nu a renunţat la ideea de a vinde astfel de dispozitive, care să ofere acces la librăria proprie de cărţi şi conţinut digital. Între timp, compania a realizat un parteneriat cu Samsung, din care a ieşit un nou dispozitiv mobil: Samsung Galaxy Tab 4 Nook.

Este vorba despre un rebranding al celebrului Galaxy Tab 4, celebra tableta mid-range de la Samsung, care include software de la Barnes & Noble preinstalat. Specificaţiile nu s-au schimbat deloc faţă de modelul obişnuit, diferenţele fiind evidente doar în cazul aplicaţiilor care vin instalate implicit. Toate serviciile Barnes & Noble sunt disponibile pe noul Galaxy Tab 4 Nook, însă există şi suport complet pentru Google Play Store.

Spre diferenţă de vechile tablete Nook şi de produsele concurente de la Amazon, „noua” tabletă Samsung are acces la toate aplicaţiile de Android obişnuite, direct din magazinul oficial Google. Din păcate însă, preţul pentru Galaxy Tab 4 Nook este în continuare mai mare decât în cazul tabletelor Kindle Fire HD. Pentru acest dispozitiv cu display de 7” şi rezoluţie 1280 x 720 pixeli, Samsung cere echivalentul a 180 de dolari, în timp ce Amazon vinde dispozitive cu specificaţii asemănătoare la preţul de 140 de dolari.

Totuşi, acesta este primul produs rezultat din parteneriatul între Barnes & Noble şi Samsung. Este posibil ca alte dispozitive să fie pregătite pentru a concura şi cu seria mai puternică Kindle Fire HDX. Nu ştim însă dacă acest gen de alianţă este exclusiv între cele două companii, sau dacă vom vedea numele Nook şi pe produse realizate de alţi producători de hardware.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult