Cât de rezistentă e OnePlus Pad, prima tabletă high-end pentru fanii OnePlus (VIDEO)

02.06.2023
Cât de rezistentă e OnePlus Pad, prima tabletă high-end pentru fanii OnePlus (VIDEO)

Confundată cu editare photoshop improvizată după telefonul OnePlus 7T din anul 2019, OnePlus Pad a fost până la urmă lansată ca un produs real, devenind prima tabletă high-end pentru fanii OnePlus.

Dezvăluită cu prețul de 500 euro, prima tabletă OnePlus ar putea oferi o alternativă mai accesibilă la soluții precum Pixel Tablet, însă doar dacă dotările și experiența oferită utilizatorilor este la un nivel competitiv. Din păcate, este greu de crezut că OnePlus va putea egala oferta software pregătită de Google pentru prima sa tabletă din gama Pixel, însă partea de finisaje și calitatea asamblării arată promițător.

Testată pe celebrul canal YouTube JerryRigEverything, OnePlus Pad a trecut la limită testul de îndoire, separarea parțială a ecranului de șasiul carcasei nefiind concluzionată cu distrugerea acestuia, sau alte daune structurale ireversibile. Lăsând la o parte utilitatea îndoielnică a unui astfel de test, măcar putem confirma că zvonurile despre folosirea unui șasiu din aluminiu au fost adevărate, OnePlus Pad reușind să treacă drept o tabletă suplă și relativ ușoară, fără compromiterea rezistenței structurale. În schimb, finisajele sunt ușor de zgâriat, expunând luciul metalic.

Din păcate, la acest nivel de preț ne alegem doar cu un ecran bazat pe tehnologia LCD. Ce-i drept, un panou IPS cu diagonală 11.6 inch și 144 Hz, în condițiile unei rezoluții generoase de 2000×2800 pixeli. În schimb, protecția împotriva zgârieturilor nu se ridică la nivelul așteptărilor, primele semne permanente apărând de la nivelul de duritate Mohs 6-7, comparat cu minim 8 la soluțiile de top.

Un alt aspect de luat în considerare, stylus-ul fixat de exteriorul carcasei folosind magneți este mai degrabă fragil, nefiind nevoie de prea multă forță pentru a-l rupe.

Chiar dacă nu perfectă, OnePlus Pad este o tabletă suficient de bună pentru categoria sa de preț, având de partea sa argumente precum chipsetul Dimensity 9000, ecranulde bună calitate și acumulatorul de 9510 mAh cu suport pentru încărcare rapidă la 67W, prin USB-C.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult