OnePlus Pad este prima tabletă high-end pentru fanii OnePlus

08.02.2023
OnePlus Pad este prima tabletă high-end pentru fanii OnePlus

În vremuri când majoritatea producătorilor smartphone „reciclează” cu minime modificări designul folosit și anul trecut, nu ar trebui să surprindă pe nimeni faptul că OnePlus Pad apare ca editare photoshop improvizată după telefonul OnePlus 7T din anul 2019.

Desigur există unele diferențe, modulul încadrat e un ornament circular supradimensionat având de fapt o singură cameră foto, iar spatele din sticlă este înlocuit cu un finisaj din aluminiu, șlefuit astfel încât să încadreze ornamentul camerei foto. Ce-i drept, aspectul este unul neobișnuit, diferit de orice am putea întâlni în tabăra Apple sau Samsung. Dacă asta va fi suficient pentru atragerea cumpărătorilor rămași într-o piață a tabletelor cu vânzări tot mai slabe de la an la an, rămâne de văzut.

Ce putem spune este că OnePlus Pad vine cu un ecran nici prea mare, nici prea mic, de 11,6”. Tableta este construită din metal și sticlă, iar camerele foto, deși puține la număr, par să fie destul de importante pentru acest model. Camera frontală este amplasată pe latura mai lungă a ecranului, spre a putea fi centrată în mod landscape. Similar, camera de pe spatele tabletei este încadrată aproape central, în idea că utilizatorii vor încadra pozele ținând tableta tot în modul landscape.

Carcasa modelată dintr-o singură bucată de aluminiu găzduiește un acumulator de 9510 mAh, suficient pentru o autonomie de aproximativ 12 ore la vizionarea de conținut video sau până la o lună de funcționare în modul standby. Odată descărcat, acumulatorul poate fi reîncărcat în aproximativ 80 de minute folosind tehnologia SuperVOOC de 67W, respectiv, cablul USB-C.

Optimizată pentru divertisment, tableta vine cu un ecran de 11.6 inch și rată de aspect 7:5, despre care producătorul One Plus spune că este ideal pentru conținut video și jocuri de Android. De altfel,  specificațiile sunt promițătoare: rezoluție 2800 * 2000 pixeli și luminozitate de până la 5000 nits, pentru folosirea în spații puternic iluminate.

Încă departe de nivelul soluțiilor întâlnite pe tablete de talia Pad Pro (2022), chipsetul MediaTek Dimensity 9000 promite o experiență de utilizare cursivă, însă nu chiar la nivelul unui telefon flagship din 2023. Configurația este completată cu 8 sau 12 GB memorie RAM, în funcție de buget. Opțional, doritorii pot comanda tableta OnePlus Pad împreună cu accesoriile OnePlus Stylo și tastatura detașabilă OnePlus Magnetic, disponibile separat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult