Câteva milioane de tablete Microsoft Surface vândute în 2013, estimează Microsoft

10.07.2012
Câteva milioane de tablete Microsoft Surface vândute în 2013, estimează Microsoft

Lansarea tabletelor Surface a fost impresionantă din multe puncte de vedere şi este primul pas făcut de către Microsoft în lumea producătorilor de PC-uri, însă multe întrebări privind importanţa şi rolul pe care acestea le au în planurile de viitor ale companiei au rămas fără răspuns. În cadrul conferinţei Worldwide Partner Conference, Steve Ballmer a clarificat toate aceste aspecte.

Conform declaraţiei sale, tableta Microsoft Surface poate fi considerată o platformă hardware de referinţă pentru dezvoltatori software şi integratori hardware, însă lansarea lor nu este un eveniment singular, compania fiind decisă să rămână de acum înainte în cercul producătorilor de hardware.

Vânzările estimate de companie pentru 2013 se ridică la „câtva milioane de bucăţi”, o parte mică din totalul de 375 de milioane de PC-uri Windows care sunt preconizate a fi vândute în cursul anului viitor. Chiar dacă speranţele Microsoft pentru tabletele Surface nu par prea îndrăzneţe, aceste este un domeniu nou pentru companie iar ajustarea unui lanţ complet de producţie şi distribuţie, ţinând cont şi de faptul că prezenţa în vânzările retail prin Microsoft Store este foarte firavă, iar lacunele şi deficienţele pot ieşi la iveală.

Steve Ballmer a afirmat însă că este încrezător în eforturile producătorilor tradiţionali de hardware, Microsoft aşteptând de la aceştia diversitatea şi îmbunătăţirile particulare pe care aceştia le pot aduce platformelor hardware pe care vor rula Windows 8 şi Windows RT.

Microsoft Surface

Urmărește Go4IT.ro pe Google News