Ce oferă Surface Duo, noua tabletă Microsoft cu preț de 1400 dolari

14.08.2020
Ce oferă Surface Duo, noua tabletă Microsoft cu preț de 1400 dolari

Subiectul unei prezentări întinsă pe mai bine de 30 minute, alternativa Microsoft la dispozitivele cu ecran pliabil cu siguranță nu dezamăgește, Surface Duo având în spate o platformă software în care dezvoltatorul a pus mult efort.

Așteptat să intre la vânzare în luna septembrie cu prețul de 1400 dolari, Surface Duo poate fi considerat o cale de mijloc între dispozitivele cu design convențional și noua generație de gadgeturi cu ecran pliabil, cele din urmă cu multe probleme pe partea de fiabilitate și încă prea costisitoare pentru consumatorii de rând.

Fucționalitate și versatilitate, înaintea designului extravagant

Funcționând ca un hibrid între smartphone și tabletă, Microsoft Surface Duo pune la dispoziție două ecrane identice, separate de o balama cu deschidere la 360°. Însă nu designul extravagant este atuul acestui gadget, ci versiunea de Android puternic modificată de Microsoft pentru lucrul cu mai multe aplicații simultan.

De exemplu, poți rula aplicații diferite pe fiecare ecran, sau extinde aplicația activă pentru a rula în modul dual-screen. Microsoft a dezvoltat pentru noul produs și o funcție numită App Groups, care-ți permite să pornești grupuri de câte două aplicații folosind o aceeași scurtătură salvată pe Home Screen. Alternativ, poți porni o singură aplicație de Android direct în modul dual-screen, optând între modul de afișare orizontal sau vertical. O altă opțiune, adresată aplicațiilor concepute pentru a funcționa pe dispozitive mult-screen, este afișarea unei interfețe de utilizator optimizată atunci când sunt folosite ambele ecrane tactile. În Outlook, de exemplu, afișajul din stânga ar putea afișa anteturile intrării, în timp ce afișajul din dreapta arată o previzualizare a unui mesaj individual. Fiind vorba de Microsoft, putem aștepta ca toate aplicațiile din portofoliul companiei să primească optimizare Surface Duo.

Surface Duo

Prima generație Surface Duo vine cu hardware ușor învechit

Aflată de mult timp în dezvoltare și probabil amânat din pricina suportului software care pur și simplu nu era gata, prima generație Surface Duo sosește cu o platformă hardware ușor depășită, bazată pe chipsetul Snapdragon 855 și fără conectivitate 5G. Produsului îi lipsesc și alte funcții la modă, cum ar fi suport NFC și încărcare wireless. Vestea bună este că partea de software continuă să fie perfecționată folosind platforma hardware existentă, iar Microsoft se angajează să ofere 3 ani de actualizări firmware garantate, ceea ce înseamnă că dispozitivele Surface Duo ar putea ajunge să primească chiar și Android 12, în cele din urmă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult